Siyasi partilerden HDP’ye ziyaret

Seçim ittifakı kuran PSK, PAK, KDP, PDK-T ve Azadi Hareketi, HDP’yi ziyaret etti.

AKP –MHP ittifakının almış olduğu baskın seçim kararından sonra ittifak kurduklarını deklare eden 5 Kürt partisi, bu kapsamda Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret etti.

Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Başkanı Mesut Tek (PSK), Azadi Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşiti, Kürdistan Özgürlük Hareketi (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T) Genel Başkanı Mehmet Emin Kardeş ve Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP) Başkanı Sertaç Bucak ve beraberindeki heyet, HDP’yi ziyaret etti.

HDP Amed İl Örgütü’nde yapılan görüşmede, partinin eş genel başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, HDP milletvekilleri İmam Taşçıer, Nihat Akdoğan ve parti yöneticileri hazır bulundu.

‘KÜRT KAZANIMLARINA SALDIRI VAR’

Görüşmeden sonra kısa bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürtlerin tüm kazanımlarına yönelik ciddi saldırıların olduğu bir dönemde böyle bir görüşmenin çok önemli olduğunu dile getirdi. Buldan, “Kürtlerin kaderini belirleyecek bir süreçten geçiyoruz. Ziyaretin bu açıdan çok anlamlı olduğunu, özellikle belirtmek isterim. Kürt halkının siyasetin dışına atılmaya çalışıldığı bir dönemde böylesi birlikteliği, Kürt halkının gelecekteki yaşamına ve kazanımlarına ilişkin önemli bir adım olarak görüyoruz. 24 Haziran seçimleri başta Kürtlerin ve Türkiye halklarının kaderini değiştirecek bir seçimdir. Dolayısıyla; bu anlamda burada olmak çok önemli. Elbette ki Kürt halkının yüzyıllardır yaşamış olduğu acıların ödemiş olduğu bedellerin bir anlamı var. Kürt halkı, bu coğrafyada çok büyük acılar çekti. Ancak bundan sonrası açısından acıların son bulması için bu görüşmenin buna vesile olacağı inancını taşıyorum” diye konuştu.

‘GÖRÜŞMELER SÜRECEK’

Ardında söz alan PSK Genel Başkanı Mesut Tek de, teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kürdistani siyasi parti ve örgütlerinin 3 ay önce bir çalışma başlattıklarını dile getiren Tek, “2 Mayıs’ta, Kürdistani seçim ittifakı metnini kamuoyuyla paylaştık. Bugün de HDP’li arkadaşlarla bir araya geldik. Kuşkusuz çalışmalarımıza sonuç alana kadar devam edeceğiz. Umarız bu çalışmalarımız sonuç verir. Pervin Hanım’ın dediği gibi Kürtler tarihlerinde ilk defa böyle geniş bir uzlaşıya varırlar. Bu doğrultuda çabalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra görüşme basına kapalı devam etti.

 

Görüşmenin ardından Buldan ve beraberindeki heyetin Hak ve Özgürlükler Partisi’ni (HAK-PAR) ziyaret edeceği öğrenildi.