‘Şırnak köleliği hiçbir zaman kabul etmedi’

Öz yönetim direnişlerinin yıldönümünde konuşan YPS’li Zagros Şırnak, serhildanlar şehri olan Şırnak’ın hiçbir zaman köleliği kabul etmediğini ve görkemli bir direniş göstererek Türk ordusuna büyük kayıplar verdirdiğini söyledi.

Türk devletinin Şırnak’taki öz yönetim güçlerine saldırısına karşı geliştirilen direniş, 14 Mart 2016’dan 3 Haziran 2016’ya kadar devam etti. Direniş sırasında Türk ordusu YPS/YPJ karşısında ağır kayıplar verdi.

Direnişin yıldönümünde ANF’ye konuşan YPS savaşçısı Zagros Şırnak, tanıklıklarını anlattı.

‘ŞIRNAK, TÜRK DEVLETİNİN KATLİAMLARINA DUR DEDİ’

Türk devletinin Hacı Lokman Birlik’i katletmesinin ardından Şırnak’ta öz yönetim direnişinin başladığını belirten YPS savaşçısı Zagros Şırnak, 82 gün süren direnişi şu sözlerle anlattı: “Şırnak Botan’ın merkezinde, Serhıldanların, direnişlerin şehridir. Hiçbir zaman köleliği, teslimiyeti kabul etmeyen bir yerdir. AKP devleti Sur ve Cizre’den sonra Şırnak’ı hedef aldı. Şırnaklı yurtsever bir genç olan Hacı Lokman Birlik’i katlederek panzerlerin ardından sürükledi. Tabii bu durumu Kürt halkı kabul etmedi. Türk devletinin bu vahşi saldırısına karşı bir-iki mahallede barikatlar kurarak, hendekler kazarak Türk ordusunun katliamlarını durdurmak istediler. Şırnaklı gençlerin başlattığı bu direniş daha sonrasında da Bahçelievler, Cumhuriyet, İsmet, Aydınlıkevler, Dicle ve Yeni mahalle başta olmak üzere Şırnak’ın 8 mahallesine yayıldı. Devlete ‘sen bu vahşi saldırıları geliştirirsen ben de sana karşı direnirim’ denildi. 82 gün süren direniş tüm Şırnak’a yayıldı. AKP saray çeteleri her gün darbe yemeye başladı, büyük kayıplar verdi.”

‘TÜRK ORDUSU KORKU PSİKOLOJİSİNİ YAŞADI’

Şırnaklı gençlerin direnişi karşısında Türk ordusunun kayıplar verdiğini ve korku psikolojisi yaşadığını belirten Zagros Şırnak, “Özellikle Zeryan arkadaşın direnişi Şırnak’ı etkiledi. Düşman büyük bir korku yaşadı. Özel teknikler kullanarak, özel güçlerini ve DAİŞ çetelerini Şırnak’a getirerek sonuç almak istiyordu. Fakat gençlerin direnişi karşısında başarısız olan AKP/ saray çeteleri büyük kayıplar verdi. Psikolojisi bozuldu” şeklinde konuştu.

‘HALKIMIZ BOYUN EĞMEYECEKTİR’

İşgalci Türk ordusunun Şırnak’a topyekûn yönelmesiyle Kürt gençlerinin seferberlik ruhu başlatıp, Şırnak direnişine katıldığını belirten Zagros Şırnak, son olarak şunları ifade etti: “Düşmanın topyekûn saldırısı ile birlikte Kürdistan’ın birçok yerinde gençler Şırnak’a gelerek direniş içerisinde yerlerini aldı. Bu direnişlerde birçok kahramanlıklar yaşandı. Bu kahramanlıklar destana dönüştü. Bizler bu direnişi ve kahramanlarını asla unutmayacağız. Onların mücadelesini büyüteceğiz. Halkımız da bu direniş destanını yazan kahramanlarını unutmayacaklardır. Onların yolunda ilerleyecektir. Ve ne olursa olsun düşmana boyun eğmeyecektir. Bu nedenle tekrardan şehir direnişlerinde şehit düşen arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyorum.”