Siirt ve Hakkari’de gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, başlattıkları ‘Devrimci Hamle’ kapsamında Siirt ve Hakkari’de yapılan eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, düzenlenen bir dizi eylemin sonuçlarına ilişkin şu bilgiler verildi:

HAKKARİ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinde işgalci TC ordusunu hedefleyen bir dizi eylem gerçekleştirmiştir.

15 Haziran günü saat 17.00’da güçlerimizin Çelê’ye bağlı Havan tepesine yönelik düzenlediği eylemde düşman askerlerinin bulunduğu mevziiler etkili bir şekilde vurulmuştur. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

16 Haziran günü 08.30 ve 10.30 saatleri arasında Çelê’ye bağlı Gırê karakolu ve mevziilerini hedefleyen güçlerimiz, yakın mesafeden etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz, eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısını tespit edememiştir.

17 Haziran günü saat 07.30’da güçlerimiz Çelê’ye bağlı Şehit Mazlum tepesinde hareket halinde bulunan bir düşman birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci TC ordusu çevresindeki alanı obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır.

SİİRT

İşgalci TC ordusunun 12 Haziran günü Siirt’in Herekol alanında başlattığı operasyon devam etmektedir. Alanı savaş uçakları ve helikopterlerle bombalayan düşman birlikleri bazı noktalarda konumlanmıştır. 

14 Haziran günü saat 15.00’da operasyonun bir birliğini denetim altına alan güçlerimiz Deriyê Bêmerişkê mıntıkasında düşman askerlerini yakın mesafeden vurmuştur. Bu eylemde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci TC ordusuna ait skorsky tipi helikopter ölü askerlerini alandan uzaklaştırmıştır.

Aynı gün güçlerimiz Şehit Berxwedan tepesinde konumlanan bir düşman birliğine yönelik bir eylem düzenlemiş, bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

AMED-BİNGÖL

 17 Haziran günü işgalci TC ordusuna ait kobra tipi taarruz helikopterleri Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Hêgaderê ve Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehit Kalender alanını bombalamıştır.