Siirt’te suikast eylemleri

HPG gerillaları Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde eylemler düzenledi. Siirt’in Herekol bölgesinde ise askerlere yönelik suikast eylemleri düzenlendi, 2 asker öldürüldü.

HPG gerillalarının düzenlediği Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi sürüyor. HPG gerillaları Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde eylemler düzenledi. Siirt’in Herekol bölgesinde ise askerlere yönelik suikast eylemleri düzenlendi, 2 asker öldürüldü.

İnternet sitesinde yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının Hakkari’nin Şemdinli, Çukurca, Herekol’da düzenlenen eylemlere ilişkin bilgi verdi.

HPG BİM açıklamasında şunları kaydetti:

“Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ilçesinde eylemler düzenlemiştir.

10 Temmuz günü saat 16.00’da güçlerimiz işgalci TC ordusunun Şemzinan’a bağlı Derik karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz, 10 Temmuz günü saat 10.00’da Şemzinan’a bağlı Çeman karakolu asayişini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. Etkili bir şekilde vurulan asayişteki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

Eylemlerden sonra işgalci TC ordusu eylem alanlarını ve çevresini obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ŞEMDİNLİ’DEKİ OPERASYON GERİ ÇEKİLDİ

11 Temmuz günü saat 03.30’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Şapatan, Bêto ve Êlde mahalleleri çevresinde bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda sonuç alamayan işgalci güçler aynı gün öğlen saatlerinde alandan geri çekilmiştir.

ÇELE’DE EYLEM

10 Temmuz günü saat 12.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Zavite köyü yaylasındaki işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Aynı gün saat 21.30 ile 22.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Zavite ve Situnê mıntıkalarını bombalamıştır.

HEREKOL’DA SUİKAST EYLEMİ: 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Temmuz günü saat 16.00’da güçlerimiz Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Zoma Kaso tepesinde konumlanan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik bir dizi suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

11 Temmuz günü saat 14.30’da Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi ile Siirt arasındaki yol güzergahında bulunan Bızınga karakolu yakınlarında işgalci TC ordusuna ait kobra tipi zırhlı araca yönelik gerillalarımızca sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde zırhlı araç darbelenmiş, ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra düşman güçleri alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

ŞEMDİNLİ’DEKİ RONAHİ TEPESİNDE İKİ KOLDAN EYLEM

15 Nisan günü yaptığımız açıklamada, 13 Nisan günü saat 19.40’da güçlerimizin Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Ronahi tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik 2 ayrı koldan eylem gerçekleştirdiğini ve eylemde yaşanan çatışmalarda bir gerillamızın kahramanca savaşarak şehadete ulaştığını açıklamıştık.

Şehadete ulaşan gerillamızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Reşit Dostum
Adı Soyadı: Reşit Xıdır
Doğum Yeri: Derik
Anne - Baba Adı: Rabia - Nezir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Nisan 2017 / Hakkari