Siirt’te hayatını kaybeden 4 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 22 Mayıs günü Siirt’in Baykan ilçesinde çıkan çatışmada hayatını 4 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, yaşanan çatışma, gerillaların kimlikleri ve mücadele yaşamlarına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

22 Mayıs günü Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Qela Yunus alanında bir grup arkadaşımız ile işgalci TC ordusu arasında bir temas yaşanmıştır. Karadan gerilla güçlerimize karşı savaşamayan işgalci güçler, savaş uçakları ile arkadaşlarımızın olduğu alanı bombalamıştır. Yaşanan bu bombardıman sonucunda üç arkadaşımız şehit düşmüştür. Aynı bombardımanda yaralanan Kendal arkadaşımız da düşmana esir düşmemek için bombasını kendinden patlatarak fedaice şehit düşmüştür.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bervan Şahin
Adı Soyadı: Ozan Baran
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Mekiye - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mayıs 2018 / Siirt

Kod Adı: Dıjwar Çiyager
Adı Soyadı: Baran Özdemir
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Medine - Kadri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mayıs 2018 / Siirt

Kod Adı: Harun Xweza
Adı Soyadı: Adnan Delibaş
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Sıti - Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mayıs 2018 / Siirt

Kod Adı: Kendal Xizan
Adı Soyadı: Adnan Çelik
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Melike - Ekrem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mayıs 2018 / Siirt

KENDAL XİZAN

Kendal Xizan arkadaşımız, Bitlis Tatvan’da dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ortama büyüyen Kendal arkadaşımız, Kürt Özgürlük Mücadelesine gençlik çalışmalarında başlamıştır. Düşman tarafından birçok defa gözaltına alınmış ve kısa bir süre de zindanda kalmıştır. Bir süre milislik çalışması da yürüttükten sonra, 2010 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillacılığının büyük bir bölümünü Garzan’da geçiren Kendal arkadaşımız, bir süre Medya Savunma Alanlarında da kalmıştır. Gerillada emekçi ve fedakâr bir duruşun sahibi olan Kendal arkadaşımız, bulunduğu her ortamda büyük bir özveri ile katılım sağlamıştır. Mütevazi duruşuyla kendisine verilen her göreve büyük bir sorumluluk ile yaklaşan Kendal arkadaşımız, savaşçılıkta da kendini yetkinleştiren bir gerilla olmuştur. Soykırımcı düşmana karşı yürüttüğümüz özgürlük savaşında bir an bile durmadan çalışmış ve son ana kadar da fedaice savaşmıştır

HARUN XWEZA

Harun Xweza arkadaşımız, Van Başkale’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever duygular ile büyüyen Harun arkadaşımız, çok genç yaşta Kürt Özgürlük Mücadelesi için çalışmalara başlamıştır. Aile çevresinde de birçok katılımın da etkisi ile Harun arkadaş da bir şeyler yapma çabası içerisine girmiş ve legal alanda çalışma yürüttüğü süreçlerde düşman tarafından yakalanmış ve yaklaşık 3 yıl zindanlarda kalmıştır. Zindandan çıktıktan sonra yönünü Kürdistan dağlarına veren Harun arkadaşımız, faşist TC devletine karşı yürüttüğümüz savaşa en üst düzeyde bir katılım göstermiştir. Kısa sürede yetkin bir gerilla olan Harun arkadaşımız, Garzan alanına geçerek, Kuzey Kürdistan’da yürüyen savaşta en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da halkımızın özgürlüğü için çalışmış ve mücadele tarihimize adını yazdıran kahramanlarımızdan biri olmuştur. 

BERWAN ŞAHİN

Berwan Şahin arkadaşımız, Amed’de dünyaya gelmiştir. Üniversiteyi okuduğu yıllarda gençlik çalışmalarında yer almış, düşman baskılarına karşı daha aktif mücadele yürütmek için Kürdistan dağlarının yolunu tutmuştur. Yurtsever bir ortamda büyümüş olduğu için, yurtseverlik duygularını derinden yaşayan Berwan arkadaşımız, gerillada yoldaşlarına olan bağlılığı ve duyarlılığı ile tanınan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Kendisine verilen her göreve büyük bir sorumluluk bilinci ile yaklaşmış ve militan ölçülerine göre bir katılım göstermiştir. Emekçi ve fedakâr katılımı ile tüm arkadaşlarının dikkatini çeken Berwan arkadaşımız, düşmana karşı yürüttüğümüz özgürlük mücadelemize her zaman aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. 

DIJWAR ÇIYAGER

Dijwar Çiyager arkadaşımız, Siirt Eruh’ta dünyaya gelmiştir. Erken yaşlarda özgürlük mücadelesi ile tanışmış, soykırımcı TC devletinin Kürt halkı üzerinde uyguladığı imha savaşına karşı durmak için gerilla saflarına katılmıştır. Garzan eyaletinde başladığı gerillacılıkta hızlı bir şekilde kendini yetkinleştiren arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Ondaki ülke, halk ve Önderlik sevgisi tüm zorlukları aşmasında temel güç kaynağı olmuştur. Yaşadığı temiz duygular ile arkadaşlarına olan bağlılığı onu fedaice mücadeleye katmış ve yetkin savaşçı bir arkadaşımız olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da büyük bir istek ve yürekle katıldığı mücadelemiz içerisinde her zaman hatırlanacak arkadaşlarımızdan biri olmuştur. 

Fedaice savaşıp şahadete ulaşan her dört arkadaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizi ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''