Siirt, Bitlis ve Hakkari’de bir dizi eylem: 3 asker öldü

HPG gerillaları Bitlis ve Siirt’te Türk askeri güçlerine yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde en az 3 askerin öldüğü 6'sının da yaralandığı bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 28 Mayıs günü gerilla güçlerinin Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Beşra alanında Türk ordusunun gizli bir birliğini denetime aldığını belirtti.

Açıklamada saat 17.30’da gerillaların bu gizli birliğe yönelik sızma eylemi gerçekleştirerek ferdi silahlarla yakın mesafeden etkili bir şekilde vurduğu belirtildi.

HPG-BİM, şu detayları verdi: “Burada 1 asker öldürmüş, 3 asker de yaralanmıştır. Ayrıca güçlerimiz 1 adet HK-33(Melez) silahı kaldırmıştır. Yine çadırlar içinde bulunan askerler de ferdi silahlarla vurulmuş fakat ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Kobra tipi helikopterler ve TRT Eruh karakolu alanı rastgele bombalamıştır. TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini Skorsky helikopterlerle alandan kaldırmıştır. Yine TC ordusu Xêrxol tepesinden; alanda bulunan Koçerleri(yaylacılar) bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Besta ve Herekol alanında şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.”

SABOTAJ EYLEMİ: BİRİ ASTSUBAY 3 ASKER YARALANDI

25 Mayıs günü saat 20.00’de gerilla güçlerinin Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Lolbiva alanında hareket halinde olan bir askeri birliğe yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiği belirtildi.  Açıklamada “Bu eylemde 1’i Astsubay olmak üzere 3 asker yaralanmıştır” denildi.

BİR KORUCU GÖZALTINA ALINDI, SİLAHINA EL KONULDU

HPG-BİM ayrıca 27 Mayıs günü akşam saatlerinde Hizan’a bağlı Kındok köyü yakınlarında göreve giden bir korucunun gerilla güçleri tarafından gözaltına alındığını bildirdi. HPG-BİM, “Bu korucuya ait 1 Kleş silahı ve ona ait raxtına el konulmuştur. Korucu güçlerimiz tarafından uyarıldıktan sonra serbest bırakılmıştır” dedi.

Açıklamada, 26 Mayıs günü saat 13.30’da HPG gerillalarının Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Serbend karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirdiği ve bir askerin öldürüldüğü kaydedildi.

HAKKARİ’DE SUİKAST EYLEMİ

Aynı gün, yani 26 Mayıs’ta bu kez 12.30’da YJA Star güçleri Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Ronahi tepesinde konumlanan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemde bir askerin öldüğü bildirildi.

Açıklamada yer alan diğer bilgiler şöyle:

“25 Mayıs günü saat 13.30’da TC ordusu havanlarla, Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanına bağlı Geliye Pisaxa alanında bulunan şehitliği bombalamıştır.

28 Mayıs günü saat 08.30 - 10.00 arasında TC ordusu savaş uçakları Hakkari’nin Şemzinan alanına bağlı Basya mıntıkasını bombalamıştır.”