'Sidekan'da çok sayıda Türk askeri konuşlandırıldı'

Sîdekan beldesi yöneticisi Îhsan Çelebî, Türk ordusunun dünden beri bölgeye helikopterlerle çok sayıda askeri sevkiyat yaptığını açıkladı.

Türk devleti dün gece geç saatlerde Hewlêr vilayetine bağlı Soran ilçesinin Sîdekan beldesine helikopterlerle askeri sevkiyat yaptı. Türk ordusu, askeri sevkiyat ile Güney Kürdistan ve Irak topraklarının 10 kilometresini geçerek işgal etti.

'HELİKOPTERLERLE ÇOK SAYIDA ASKER KONUŞLANDIRILDI'

Rojnews'in haberine göre; Sîdekan belde yöneticisi Îhsan Çelebî, Sîdekan’ın Biradost’a yönelik saldırı ve  Türk ordusunun işgal girişimine ilişkin önemli bilgiler verdi.

Çelebî, Türk devletinin Başurê Kurdistan topraklarına yönelik top atışları ve bombardıman gerçekleştirdiğini belirterek, “Günlerdir PKK gerillaları ile Türk ordusu arasında çatışma yaşanıyor. 3 günde Türk savaş uçakları Bermîze bölgesine bombardıman gerçekleştirdi. Türk devleti dün gece de Geliyê Reş ve Bermîzê bölgesine helikopterlerle çok sayıda asker konuşlandırdı” dedi.

Türk devletinin dün Sîdekan bölgesine top atışları gerçekleştirdiğini ve bölgeye çok sayıda askeri sevkiyat yaptığını ifade eden Çelebî, “Yurttaşlardan aldığımız bilgilere göre bu getirilen askeri sevkiyatın bölgede görünür bir hareketliliği olmadı” diye belirtti.

Çelebî, “Türk devletinin askeri takviye bölgede kargaşa yaratacak. Burada yaşananları ve getirilen askeri sevkiyatı üslerimize bildirdik” dedi.