Savcılık cenazelerin tespitli olduğunu bilmiyormuş!

Bitlis’in Tatvan ilçesinin Oleka Jor köyündeki Garzan Şehitliği’ndeki 267 mezardaki şehit cenazelerinin çıkarılmasından bir ay sonra savcılık ailelerle görüştü. Savcılığın izahatı “Cenazelerin tespitli olduğunu bilmiyorduk” biçiminde traji-komik.

Bitlis’in Tatvan ilçesi Oleka Jor köyünde bulunan Garzan Şehitliğindeki HPG, YJA Star gerillaları ile YPG ve YPJ savaşçılarına ait 267 cenazenin, ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası gerçekleşen operasyonla mezarlıktan çıkarılarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesiyle savcılık bir ay sonra iki aile ile görüştü.

Savcılık, Garzan Şehitliği’nde cenazeleri olan ve dün suç duyurusunda bulunan Orhan Öğmen ile Lezgin Bingöl’ü çağırdı.

Ailelere görüşmeden sonra çağrıda bulunan Lezgin Bingöl, "Kimin cenazesi o mezarlıkta varsa bir an önce Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek defin ruhsatı varsa cenazesini talep etsin, defin ruhsatı yoksa kan ve saç örneği verip DNA sonucunu beklesin. Ancak önemli bir konu da şudur; defin ruhsatı olamayan ancak cenazesinin mezarını tanıyan aileler savcılığa müracaat etsin numaralandırılmış mezarını biliyorsa DNA süreci daha erken sonuçlanacaktır" şeklinde konuştu.