‘Sakıncalı’ esnafa hibe yasağı

Bitlis’te KOSGEB, bir kişinin hibe başvurusunu ‘Sakıncalı’ diyerek iki defa reddetti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) sadece AKP yandaşlarına peşkeş çekildiği ve hibe sağladığı, Bitlis’te yaşanan olayla bir kez daha ortaya çıktı. KOSGEB, çıkça HDP ve DBP’ye oy veren vatandaşlara hibe desteği vermiyor.

Bitlis’te KOSGEB Şube Müdürlüğü'ne hibe başvurusunda bulunan Esnaf Hamza Özkan’a, "Kurul Karar Bildirim Yazımızda ‘Resmi makamlardan güvenlik sorgulaması yapıldıktan sonra işlem tahsis edilecektir’ ibaresi ile tarafınıza bilgi verilmiştir. OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin KHK ve karar sayıları KHK/667 ve madde 2’ye göre yapılmıştır. ‘Sakıncalı’ durumlar tespit edildiğinden T.C Bitlis Valiliği ve Bitlis Müdürlüğü olarak projenizin desteklenmesine dair herhangi bir işlem tesis edilmeyecektir” Yanıtı verildi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Kararın ardından HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, konuyu Meclise taşıyarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye hibe desteğinin HDP ve DBP’ye oy veren vatandaşlara neden verilmediğini sordu.

BAKANDAN SONRA YİNE RET

Faruk Özlü ise Irgat’a, "Hiçbir vatandaşımızın önünde bir engel yok, şartları uyuyorsa hibe desteği alır" yanıtını verdi. Bunun ardından Özkan, ikinci kez başvurdu. KOSGEB, ikinci başvuruyu da reddetti.

ÖZKAN: HDP’Lİ OLDUĞUM İÇİN

Mağdur vatandaş Hamza Özkan, kendisine ilişkin herhangi bir adli sicil kaydının bulunmadığını belirterek, HDP’ye oy verdiği için böyle bir uygulamaya maruz kaldığını söyledi. Hukuki süreci başlatacağını kaydeden Özkan, '3 yıl içinde ceza alana hibe desteği sağlanmaz’ maddesine işaret ederek, "Ancak ben 2002'de DEHAP Gençlik Kollarında çalıştığım için tutuklu olarak 6 ay cezaevinde kaldım. 15 yıl önce yaşanan bu olaydan itibaren bana hibe desteği sağlanmadı” dedi.