Sakık: Muş’ta sonuç yok, gasp var

Muş’ta kullanılan 2 bin 500 oyun iptal edildiğini söyleyen HDP’nin Muş adayı Sırrı Sakık “Henüz hiçbir zafer yok çünkü gasp var” dedi.

HDP’nin Muş Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, kentte devam eden oy sayma işlemlerinde yaşanan usulsüzlüklere dair Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.

Sakık yaptığı paylaşımlarında şunları kaydetti:

“Muş’ta çok garip şeyler oluyor. Milyonlarca seçmeni olan illerin sayımları bitmesine rağmen Muş’ta hala bir sonuç yok. Çok büyük oranda iptal edilen oy var. Sonuç hala kesinleşmedi. Bekliyoruz.

Seçim kurulunda tüm arkadaşlarımızla beraber nöbetteyiz. 2500 iptal edilmiş oy var ve henüz hiçbir zafer yok çünkü gasp var. Halkımız bilsin ki tüm ablukaya karşı biz tüm usulsüzlükleri ortaya çıkaracağız ve kazanacağız.”

Sandıkların yüzde 94’ünün sayıldığı kentte, AKP’nin 15 bin 071 oyla yüzde 33.23, HDP’nin ise 14 bin 427 oyla yüzde 31.81 oranında.

HDP Genel Merkezi’ne ait Twitter hesabından yapılan açıklamada da “İktidar Muş’ta da hile peşinde. Yapılan manipülasyonlara rağmen AKP’nin kaybettiği Muş’ta saatlerdir veri girişi yapılmıyor. Sandıkları terk etmiyoruz. Seçim kurulundayız, itirazlarımızı yapıyoruz. İrademizin çalınmasına izin vermeyeceğiz!” denildi.

AĞRI’DA DA İTİRAZ SONUCUNDA KAZANMIŞTI

Sakık, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde aday olduğu Ağrı’da da itiraz üzerine yenilenen seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. BDP adayı olan Sakık, AKP adayı Hasan Arslan’la yarıştığı seçimi 10 oyla kazanmıştı. AK Parti sonuçlara itiraz edince oy pusulaları yeniden sayıldı ve seçimin 1 Haziran 2014’te yenilenmesine karar verildi. Bu tarihte yapılan seçimi Sakık 23 bin 460 oy Arslan ise 20 bin 609 oy kazandı.