Rubarok’tan işgal için asker araziye sürülüyor

İşgalci Türk devletinin, Bradost bölgesindeki işgalini kalıcılaştırmak için Rubarok’tan araziye asker sürmeye başladığı bildirildi.

İşgalci Türk devleti geçen yıl Başurê Kürdistan’ın Bradost bölgesinde başlattığı işgal saldırılarına 27 Mayıs’ı 28 Mayıs’a bağlayan gece Xakurkê’yi de kapsayacak şekilde genişletmek için Şekif Dağı ve Lêlîkan tepesinin altında bulunan Şehit Dervêş Tepesi’ne asker indirerek genişletmek istedi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türk devletinin önceki gece başlattığı işgali genişletme saldırılarını Rubarok’a daha önce yığınak yaptığı askeri güçleri araziye sürerek karadan da başlatmak istiyor.

Kaynaklar, Türk devletinin Rubarok’tan karadan askerleri araziye sürerek Bermize köyü, Kevortê bölgesinden KDP alanı içinde kalan Geliyê Şeyh Zade’den Şeyh Zade boğazına çıkarılmak istediği bilgisini verdi.

Geliyê Şeyh Zade, Kürt Özgürlük Hareketi tarihine Güney savaşı olarak geçen 1992 yılındaki savaşta da KDP peşmergeleri ile Türk askerleri tarafından ortak bir şekilde tutulmuştu.