'Rubar, Xalil ve Murat yoldaşın özlemlerini gerçekleştireceğiz'

Şehit düşen Hüseyin Poyraz, Nihat Ayaz ve Ahmet Kılıcı saygıyla anan KCK, “3 yoldaşın özlemleri olan Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu’yu onların ve tüm şehitlerin özlemleri olarak gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 6 Ocak’ta şehit düşen Hüseyin Poyraz, Nihat Ayaz ve Ahmet Kılıç’a ilişkin açıklama yaptı. KCK, “AKP-MHP faşist iktidarının soykırımcı sömürgeci işgal güçlerinin 6 Ocak tarihindeki saldırısı sonucu PKK Merkez Komitesi Üyesi Rubar(Hüseyin Poyraz) yoldaşla birlikte Xalil Şahin(Nihat Ayaz) ve Murat(Ahmet Kılıç) arkadaşlar şehit düştüler. Mücadele tarihimizin emektar ve fedai bu üç yoldaşımızı saygıyla ve minnetle anıyor, ailelerine ve tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

KCK açıklamasında şunlar belirtildi:

RUBAR YOLDAŞI HAREKETİMİZ VE HALKIMIZ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAK

“Ailesiyle birlikte 1976 yılından bu yana mücadele içinde bulunan, 1979 yılında profesyonel katılım göstererek Ortadoğu, dağ ve zindanlar dahil her alanda büyük bir emekle ve fedailikle mücadele eden Rubar yoldaşımızı Özgürlük Hareketimiz ve halkımız hiçbir zaman unutmayacaktır. İki kız kardeşini de özgürlük mücadelesinde şehit veren Rubar yoldaşımız mücadele tarihimiz boyunca Önder Apo ve PKK çizgisinin savunucusu olmuş, her türlü parti tasfiyeciliğine karşı da kararlıca mücadele etmiştir.

12 Eylül’den sonra Önder Apo’nun Ortadoğu alanında partiyi yeniden örgütleyip savaşır hale getirme çabaları yürüttüğü dönemde de üstüne düşen rolü oynamıştır. 15 Ağustos 1984 gerilla hamlesinin hazırlık süreçlerinde yerini almıştır. Gerilla olarak Botan’da mücadele yürütmüştür. 1984 Ocağında yaralı olarak esir düşmüştür.  Zindanda kaldığı uzun yıllarda da direnişçi çizgisini sürdürmüştür. Zindandan çıktıktan sonra yine özgürlük dağlarının yolunu tutmuştur. 2. defa Uzun yıllar gerillacılık yaptıktan sonra Kürdistan’ın birçok alanında çalışmalarda yer almıştır. Özgürlük Hareketimizin ilk dönem kadrolarından olarak ihtiyaç duyulan her yere koşmuş; her görevi başarıyla yerine getirmeye çalışmıştır. Özgürlük mücadelemizin emektar bir militanı olarak mücadelemizde her zaman yaşayacak, Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye özlemi mutlaka gerçekleştirilecektir.

XALİL YOLDAŞ ÖNDER APO ÇİZGİSİNE SARSILMAZ BİR İNANÇLA BAĞLIYDI

1979 yılında partiyle tanışan, 1986 yılında bir kadro olarak Özgürlük Hareketimize katılan Xalil arkadaşımız da hem zindanda, hem dağlarda, mücadelemizin her alanında yer alan emekçi, bağlılığı ve fedakarlığıyla tanınan bir yoldaşımızdı. 1980’li yıllarda PKK’nin bir kadrosu olarak mücadele içinde yer alan Xalil yoldaşımız bu çizginin sarsılmaz bir savunucusu ve savaşçısı olmuştur. Parti ölçülerine, yoldaşlığına ve değerlerine yetersiz her yaklaşım karşısında tutarlı bir duruş göstermiştir. PKK'nin ilk yıllarında oluşan parti kültürünü ve yaşam anlayışını mücadele çizgisi haline getirmiştir. Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da ancak Önder Apo’nun çizgisiyle özgür ve demokratik yaşama kavuşulacağına sarsılmaz inançla bağlı olmuş, Apocu olmayı yaşamın en büyük değeri ve mutluluğu olarak son nefesine kadar kendinde somutlaştırmıştır.

MURAT YOLDAŞ DAĞLARA ULAŞMANIN COŞKUSIYLA ÇALIŞMALARA KATILDI

Murat arkadaş da mücadele içinde emekçiliği ile öne çıkmıştır. 1999 yılında partiye katılan Murat yoldaş Avrupa’dan Kürdistan dağlarına koşmuş, partimizin verdiği her görevi titizlikle yerine getirmeye çalışmıştır. Dağlara ulaşmanın morali ve coşkusuyla çalışmalara katılmıştır.

Bu üç yoldaşımız mücadelemiz açısından büyük bir kayıp olurken, yarattıkları değerlerle mücadelemizi güçlendirenler ve sonsuz yaşayanlar olarak mücadelemizin her anına büyük güç katacaklardır.

Rubar, Xalil ve Murat yoldaşların özlemleri olan Özgür Kürdistan, Demokratik Türkiye ve Demokratik Ortadoğu’yu onların ve tüm şehitlerin özlemleri olarak gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz."