RTÜK, Rudaw'ı YPG propagandasından Türksat'tan çıkardı!

RTÜK, KDP'nin yayın organı Rûdaw TV’nin Türksat’tan çıkarılmasına karar verdi.

Referandum kararının ardından Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bugüne kadar YPG'ye ve Rojava karşıtı politikalarıyla bilinen Rudaw, K24 ve War TV hakkında "YPG propagandası yaptıkları" gerekçesiyle Türksat'tan çıkarma ve yayın durdurma kararı aldı.

KDP’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw televizyonunun Türksat uydusundan çıkarılması için Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurumu RTÜK görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Yapılan görüşme sonucu Rudaw televizyon kanalının Türksat uydusundan çıkarılmasına karar verildi.

Kararda, "yapılan yayın içerikleri değerlendirmesinde söz konusu kanalların PKK, YPG gibi terör örgütlerinin propagandası yapıldığı" gerekçesiyle söz konusu kararın alındığı belirtildi. Ancak Rudaw ve K24'ın Rojava karşıtı yayınları Kürtler arasında büyük tepkiye neden oluyordu.

Türksat uydusu üzerinden yayın yapan Rûdaw, AKP'nin Kürtler içerisindeki en yaygın propaganda aygıtlarından biriydi. TRT Şeş'in Kürtler nezdinde itibar görmemesinin ardından Anadolu Ajansı'nın (AA) altyapı desteğiyle kurulan Rudaw, özellikle Rojava karşıtı yayınlarıyla dikkat çekiyordu.

RTÜK’ün daha önce de Türkiye’de yayın yapan birçok Kürt televizyon ve radyonun yayınlarını durdurmuş ve uluslararası alandan da Kürt televizyonlarına dönük yayınlarının durdurmalarını istemişti.