Rojava halkı Qereçox’a akın etti: Katil Erdoğan!

 MSD Eş Başkanı Ehmed ve Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eş başkanı Yûsif, Türk devletinin saldırılarını kınayarak, Uluslararası Koalisyon ve ABD'ye seslendi.

Eş başkanlar, saldırının engellenmemesi halinde Rakka Operasyonu'nu durdurup direnişe geçecekleri mesajını verdi.

Türk ordusunun dün gece bombaladığı Rojava'nın Derîk kenti kırsalındaki Qereçox bölgesine Qamişlo, Derîk, Hesekê kentlerinden binlerce kişi akın etti. YPG'nin askeri noktasının da bulunduğu Qereçox Tepesi, Rojava'nın Sesi Radyosu ve sivil yerleşim alanlarının bombalandığı saldırılarda, zarar tespit çalışmaları sürüyor.

YPG, YPJ, TEV-DEM bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile alana sabahın ilk ışıkları ile akın eden binlerce kişi, "Katil Erdoğan" sloganları atıyor.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı İlham Ehmed, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi Eş Başkanı Foza Yûsif'in de aralarında olduğu halk saldırılara tepki gösterirken, topraklarını koruyacak güçte olduklarını ve sonuna kadar direneceklerini belirtti.

ABD VE KOALİSYONA ÇAĞRI

Yûsif ve Ehmed ise Uluslararası Koalisyon ve ABD'ye çağrıda bulunarak, tepkinin açıklama düzeyinde kalmamasını istedi. Yûsif ve Ehmed, saldırının Rakka'da sıkışan DAİŞ'e nefes aldıracağını, gerekli tepkinin gösterilmemesi durumunda Fırat'ın Gazabı Operasyonu'nu yeniden gözden geçireceklerini ifade etti. Yûsif ve Ehmed, ABD'nin hava saldırılarına engel olmasını isteyerek, topraklarını korumak için gerekirse Rakka Operasyonu'nu durdurup TSK'ye karşı direneceklerini bildirdi.