Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Roboskililer: Zalimlere karşı mücadele!

Roboskili aileler, adalet arayışlarının 314'üncü haftasında buluştu.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçakları bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 314’üncü haftasında yine yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Ellerinde yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına katliamda hayatını kaybeden Şerafettin Encu 'nun kız kardeşi Zilan Encu açıklama yaptı. 

Encu, sözlerine geçtiğimiz hafta katliamın 6’ncı yıl dönümünde yaptıkları eylemde kendilerini yalnız bırakmayan siyasetçilere teşekkür ederek başladı. Encu, “Roboski 314 haftadır hala aynı yerde kanayıp duruyor. Hala 314 defa ölüp diriliyoruz” dedi. 

Tüm baskılara rağmen korkmadan ve yılmadan dimdik ayakta olduklarını belirten Encu, sorumluların açığa çıkarılmasını talep etti. 

'ZALİMLERE KARŞI MÜCADELEYE DEVAM'

“Tüketmediğimiz umudumuzu diri tutup, adalet aramaya devam edeceğiz” diyen Encu, “Tarih, bize zalimlerin zalimliklerinin hesabının nasıl sorulduğunun binlerce örneği ile doludur. Dün bu bölgelerde katliam yapanların bugün zindanda olduklarını düşündüğümüzde; yarın bu katliamı yapanlarında aynı akıbete uğrayacağından hiç şüphemiz yoktur” diye belirtti.

Zalimlerin kimliklerini deşifre etmek için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Encu, şöyle devam etti: “Yüreğimiz avucumuzda adalet aradık. Bu mezarlıkta yatanlar bu ülkenin vicdan sınavı konumundadır. Adaletin yerine gelmesi ile bu vicdani sorumluluk yerine getirilebilir. Aksi takdirde bu kara leke bu ülkenin alnında sürekli kalacaktır.”