Roboskililer: Asla yıldıramayacaksınız!

Roboskili Aileler, adalet arayışlarını bu hafta da devam ettirdi. Aileler, baskı ve tutuklamaları da protesto ederken, "Asla bizleri yıldıramayacaksınız" mesajını verdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren çoğu çocuk 34 kişinin aileleri, katliamın 278’inci haftasında da çocuklarının mezarları başında bir araya geldi. Mezar ziyaretinin arından aileler adına açıklama yapan, katliamda yaşamını yitiren Hamza Encu’nun kardeşi Berivan Encu, "Ne yazık ki bugün sadece Türkiye'de bizlerle dayanışma içinde olan gazeteciler, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve barış aktivistleri baskı ve tutuklamalara maruz kalmakta. En son köyümüze yerleşen, adalet mücadelemizde destek ve dayanışma içinde olan barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı. Bu tutuklamayı protesto ediyoruz” dedi. 

'SONUNA KADAR SÜRECEK'

Encu, "Bizler 5 yıldır burada bu sorumuza ve çağrımıza yanıt bekliyoruz" diyerek, şunları da kaydetti: "Bu baskı ve uygulamalarınızla Roboski Katliamı’nın üzerini örtemeyeceğinizi mücadelemizle sizlere gösteriyoruz. Ne bizleri ne de bizlerle dayanışma içinde halkımızı asla yıldıramayacaksanız. Roboski’ye adalet gelinceye kadar bu kararlı mücadele sonuna kadar sürecektir.”