Roboskîli gerilla: Hedef tüm Kürtlerdi

Andok Cihan Roboskî, ağabeyi Cihan'ı Roboskî Katliamı'nda yitirdi. 3 yıl sonra gerilla saflarına katılan Andok, katliamın hedefinin tüm Kürtler olduğunun altını çiziyor.

AKP yönetimindeki Türk devleti, 28 Aralık 2011'de Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde büyük bir katliama imza attı. Yaşları 18’in altında olan 20 çocukla birlikte 34 Kürt, Türk savaş uçakları tarafından katledildi. Bu katliamdan sonra bölgede gerilla saflarına katlımlar daha da arttı. Katılanlardan biri de katledilen Cihan'ın kardeşi Andok.

2014'te gerillaya katılan Andok Cihan Roboskî, kişisel mağduriyetten değil, Kürt halkının büyük penceresinden baktığını söyledi.

HPG gerillası Andok Cihan Roboskî, Roboskî Katliamı ile devletin otoritesini oturtmak istediğine dikkat çekerek, şunları ifade etti: "Roboskî, sınır kaçakçılığı yaparak geçiniyordu. 2011 genel seçimlerinde devlet partileri oy alamadı. Bunun üzerine Kürt halkını cezalandırmak için böylesi kanlı bir mesaj verdiler."

Roboskî Katliamı'nın hedefinin sadece Roboskîliler olmadığının altını çizen Andok, "Tüm Kürt halkına yapılan bir katliamdı. Ben kendim de orada bulunuyordum. Köylülerimiz ve akrabalarımızla birlikte devletin niyetini, ne yapmak istediğini ve niye böyle bir katliama imza attığını çok iyi biliyoruz. 'İstihbarat aldık, PKK'liler oradaydı' iddiası da öylesineydi. Kürt halkına mesajını verip Roboskî bölgesinin de sindirip PKK'ye karşı kışkırtmak istedi. Biz onun istediği gibi reaksiyon göstermedik. PKK sayesinde halkta oluşan bilinç, birçok şeyi aştı" diye konuştu.

Gerilla saflarına 2014'te katılan Andok, "Faşizme karşı durulan yol budur. Elbette ağabeyim Cihan'ı kaybetmem beni daha da hırslandırdı" dedi.