Roboskili Alma gözaltına alındı

Roboski Katliamı’nda kardeşini kaybeden Hikmet Alma, gözaltına alındı.

Roboski katliamında kardeşi Nadir Alma’yı kaybeden Hikmet Alma, ifadeye çağrıldığı Uludere Adliyesi’nde gözaltına alındı.

Alma’nın hakkında sosyal medya paylaşımları ile “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” ve Mezopotamya Ajansı’na Newroz öncesi verdiği röportajda kullandığı ifadeler gerekçesiyle soruşturma açıldığı öğrenildi.

Hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden Alma, adliyede gözaltına alındı.

Newroz öncesi Mezopotamya Ajansı’na verdiği röportajında Alma, yıllardır kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, adaletin ancak Kürt halkının ulusal birlik temelinde vereceği mücadele ile sağlanabileceğini ifade etmişti. Alma yine “Katliamdan önce bizim için her gün Newroz’du. Katliamdan sonra da kutlamalar için bir araya geldik, ateşler yaktık. Ama yıllardır hiç dinmeyen acımızdan dolayı sürekli bir burukluk vardı. 2011’den sonra hiçbir Newroz eskisi gibi olmadı ama bizler her Perşembe adalet nöbetimiz ile direnmeye devam ediyoruz” sözlerini sarf etmişti.