Roboskili ailelerden 'nazik devlet'e tepki!

Roboskili aileler, katliam için verilen önergeyi 'kaba' bulan Meclis Başkanlığına tepki gösterdi. Aileler, herkesi anma etkinliğine davet etti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarını sürdürüyor. Eylemlerinin 311’inci haftasında yakınlarının mezarı başında bir araya gelen aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

'KATLİAM DEĞİL DE NE?'

Encu, katliamın yaklaşan 6’ncı yıl dönümünü hatırlatarak, faillerin halen bulunmadığına işaret etti. Katliamın tüm boyutlarıyla araştırılması için geçtiğimiz günlerde HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez tarafından verilen önergeyi "kaba" ve "yaralayıcı" bularak iade eden Meclis Başkanlığı’na tepki gösteren Encu, şöyle dedi:

“Nazik devletimizin ‘nazik’ yöneticilerine buradan soruyoruz; çoğunluğu çocuk 34 insan savaş uçaklarının yağdırdığı bombalar ile bedenleri paramparça edilmiş, hayatını kaybeden yakınlarımızın cansız bedenleri katır sırtında taşınmıştı. Yaşadığımız bu tarifsiz acıyı, felaketi ve tabloyu nasıl ifade etmemizi istersiniz? 34 insanın öldürülmesi katliam değil de nedir?”

Meclis'in Roboski'de yaşanan katliamın faillerinin yargılanması için aracı olması gerektiğini belirten Encu, “34 insanın ölümü suç olmuyor yaralayıcı olmuyor. Katliamı unutturma ve normalleştirme çabasını sürdüren devlet yetkilileri bu tutumdan vazgeçmelidir. Yaşanan katliamı kabul etmek zorundasınız" dedi.

ÇAĞRI

Aileler, katliamın yıl dönümü için yapılacak anmaya bütün gazeteci, yazar, aydın ve sivil toplum örgütü temsilcilerini davet etti.