Roboskili aileler: OHAL koşullarında özgür toplum inşa edilemez

Roboskili aileler, adalet arayışlarının 342’nci haftasında OHAL koşullarının kalıcılaştırıldığına dikkat çekti. Roboskililer, “OHAL koşullarında adalet, demokrasi ve özgür bir toplum inşa edilemez” mesajı verdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 342’nci haftasında da kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Mezarlık başında dualar okuyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

“Bize kalan, hak ve hukukun tecellisi için mücadele etmektir” diyen Encu, yas tutarken asla yılgınlık göstermeden mücadelelerini yükselteceklerini vurgu yaptı. Encu, haftalardır sadece Roboski’deki adaletsizlik değil, ülkedeki tüm haksızlıklara karşı tepkilerini dillendirdiklerini belirtti.

2 yılın ardından kaldırılan Olağanüstü Hal (OHAL) dönemin yaşan kapatma ve hak ihlallerine değinen Encu, OHAL uygulamalarının 3 yıl daha kalıcı hale getirildiğine işaret ederek, “OHAL’in nesini kaldırıyorlar?” diye sordu. OHAL koşulları altında adalet, demokrasi ve özgür bir toplumun asla inşa edilemeyeceğinin altını çizen Encu, “Talep ettiğimiz adalet, demokrasi ve özgürlük hepimizin geleceğidir, hepimiz içindir. Roboski’ye adalet, ülkemize demokrasi ve özgürlük gelene dek bu mücadele her yerde sürecektir” dedi.