Roboskili aileler: Mücadelemizden taviz vermeyeceğiz

Roboskili ailelerin adalet arayışı, 327’inci hafta da devam etti. Aileler, zulmün ve adaletsizliğin tekrarlanmaması için mücadelelerinden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları saldırısı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 327’nci haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Katliamda yaşamını yitiren Şıvan Encu’nun kız kardeşi Dilek Encu, 34 kişinin fotoğraflarını taşıyan aileler adına açıklama yaptı.

Katliamın faillerinin bulunup yargılanması için açılan davanın Türkiye’deki bütün yargı organları tarafından geri çevrildiğine dikkat çeken Encu, ilk günden bu yana ısrarla sürdürdükleri adalet arayışlarını, sorumlular yargılanana kadar devam ettireceklerine vurgu yaptı. Encu, “34 masum yakınımızın tonlarca ağırlıkta bombalar ile katledilmesi, Türkiye yargısı için tek bir failin bile bulunup cezalandırılmasına yetecek bir öneme sahip olmamalı ki; bütün merciler davayı bir bir geri çevirdi” dedi.

Katliama dair bugüne kadar ortaya çıkan bilgilere değinen Encu, “En son emniyet, MİT, Genelkurmay Başkanlığı ve başsavcılık arasındaki yazışmalardan, MİT’in katliamdan önce rapor hazırlamış olduğunu öğrendik. Buna rağmen kimsenin cezalandırılmıyor olmasının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İnsan hakları ihlallerine karışan devlet görevlilerinin her durumda korunması ve temize çıkarılması anlayışının son bulması gerektiğine vurgu yapan Encu, “Roboski katliamında uygulanan zulmün ve adaletsizliğin bir daha tekrarlanmaması için mücadelemizden asla taviz vermeyeceğimizi belirtmek istiyoruz” mesajı verdi.