Roboskili aileler, işçi katliamını protesto etti

Roboskili aileler, adalet arayışlarında Şırnak'taki işçi katliamını da protesto etti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanla katledilen 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 303’üncü haftasında mezarlıkta buluştu.

'TEKRAR CEZALANDIRILDIK'

Veli Encu, aileler adına yaptığı açıklamada, “Adalet talebini yükselttikçe zulme uğrayan bizler bombalarla katledilen çocuklarımız ve kardeşlerimizin huzurunda adalet talep etmeye devam ediyoruz” dedi. Katliamın yıl dönümüne yakın bir süre kala cezalandırıldıklarını kaydeden Encu, katliamda yakın akrabalarını kaybeden HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu’nun tutukluluğuna ve onanan cezasına tepki gösterdi. 

'CEZASIZLIK POLİTİKASININ SONUCU'

Encu, her gün yeni adaletsizlikler ve iş cinayetleri ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, Silopi’de panzer altında ezilen Furkan ve Muhammed Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan polisin ilk duruşmasında tahliye edilmesini de tepki gösterdi. 

Şırnak’ta 7 işçinin ölümüne neden olan göçüğe dikkat çeken Encu, "Önü arkası kesilmeyen bu iş cinayetleri cezasızlık politikasının doğurduğu sonuçlardır. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaşanan bu tarifsiz acının müsebbipleri kişi veya kurumlar mutlaka cezalandırılmalıdır. İhmallere göz yuman devletin yetkilileri bir an önce özür dilemelidir. Evleri, yaşadıkları şehri yıkılmış, amansız bir savaş ve çatışmaların etkisini üzerlerinden daha yeni atmış Şırnak halkına artık daha fazla acı yaşatmayın" şeklinde konuştu.