Roboskili aileler: Hesabı verilene kadar mücadele!

Roboskili aileler, adalet arayışlarına bu hafta da devam etti. Aileler, hesap verilene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini, çığlıklarını yükselteceklerini söyledi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk ordusuna bağlı savaş uçaklarının bombardımanıyla katledilen 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 290'ıncı haftasında yakınlarının mezarı başında bir araya geldi.

Aileler adına açıklama yapan Veli Encu, adaletsizlik, zulüm ve katliama asla teslim olmadıklarını, yaşadıkları tüm acılara rağmen barış ve adalet mücadelelerinden vazgeçmediklerini söyledi. Gerçek bir barışın getirilmesi için Roboski’den başlanılması gerektiğini belirten Encu, “Çağrılarımıza 5 yıldır kulak tıkıyorlar. Çocuklarımızı katledenleri koruyup kolladılar, barıştan yana değil savaştan yana oldular” dedi.

'SURUÇ'UN DA ÜZERİ ÖRTÜLDÜ'

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren gençleri de anan Encu, şunları belirtti: “Tıpkı Roboski gibi, bu dosyanın da üzeri örtüldü. Asker ve sivil bürokrasi içerisinde, bu katliama yardım edenler korundu ve aklandı. Roboski için yükselttiğimiz adalet çığlığımızı Suruç için de yükselteceğiz. Bunların hesabını soracağımız günlere ulaşana dek mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz."