Roboskili aileler: Devlete ve yargıya güvenmiyoruz

Roboskili aileler, Türk devletinin katlettiği yakınları için adalet arayışlarını sürdürdü. Aileler, "Devlete ve yargıya olan güvenimizi sarsılmıştır" dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarına devam etti. Eylemlerinin 325’inci haftasında da kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya gelen aileler adına, katliamda hayatını kaybeden Hüseyin’in kız kardeşi Selcan Encu açıklama yaptı. 

Encu, katliama ilişkin açılan davalardan herhangi bir sonucun alınmadığına dikkat çekerek, faillerin yargılanmasını istedi. Bugüne kadar kendilerine verilen sözlerin tutulmadığına vurgu yapan Encu, “Acımızın insani ve vicdani boyutunu da görmezden geldiler” dedi. 

'ADALET SAĞLANANA KADAR...'

Encu, şunları da kaydetti: "Tüm bunlar devlete ve yargıya olan güvenimizi sarsmıştır. Hesap vermekten kaçınılması, katliamın unutulmasına yol açmayacak. Biz bir arada ve barış içerisinde yaşamanın taraftarıyız. Roboski ve diğer katliamlar için adalet talep etmek adına bir araya geleceğiz. Adaleti sağlayacağımız güne kadar burada olmaya ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."