Roboskili aileler, AKP düzenine 'hayır' demeye çağırdı

Roboskili aileler, adalet arayışlarına devam etti. Aileler adına konuşan Veli Encu, "Bizler bu düzene 'hayır' demeliyiz. Bizler bu hukuksuzluğa, bu politikalara 'dur' demeliyiz" diye çağrı yaptı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarına devam ediyor. Eylemlerin 294’üncü haftasında da yakınlarının mezarı başında bir araya gelen aileler adına konuşan Veli Encu, 2 bin 58 gündür adalet aradıklarını söyledi.

'HÜKÛMETİN ZALİMLİĞİ SÜRÜYOR'

Sadece kendileri için adalet talep etmediklerini vurgulayan Encu, herkes için adalet istediklerini ifade etti. Ülkede yaşanan haksızlıkların, hukuksuzlukların haddi hesabı olmadığını dile getiren Encu, adaletsizliğin, vicdansızlığın ve zalimliğin sınır tanımayan bir seviyeye ulaştığını belirtti. Yandaş medyanın bu durumu görmezden geldiğine dikkat çeken Encu, şöyle edi: “Gazeteciler hapiste, hak savunucuları hapiste, işlerinden atılanlar, ihraç edilenler hapiste seçilmişler hapiste; fakat 2 bin 58 gündür Roboski'de 19’u çocuk 34 yakınımızı katledenler hala görevde ve cezalandırılmamış."

Encu, yargının bağımsız olmadığını altını çizerken, yargının iktidar yanlısı kişilerin emrinde olduğunu söyledi.

'HEP BERABER HAYIR DİYELİM'

Velı Encu, ülkede yaşayan herkesin bu düzenin mağduru olduğunu belirtirken, şöyle konuştu: "Bizler bu düzene 'hayır' demeliyiz. Bizler bu hukuksuzluğa, bu politikalara 'dur' demeliyiz. Sadece kendimiz için değil, ülkenin huzuru ve barışı için dur demeliyiz. Bu ülkede yaşayan herkes bu düzenin mağduru olmakta, bütün mağdurlar için bütün mazlumlar ve suçsuzlar için adalet diyoruz, vicdan diyoruz.”