Roboskili aileler: Adalet kavramı rafa kaldırıldı

Roboskili aileler, adalet arayışlarının 349’uncu haftasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, adalet kavramının rafa kaldırıldığı belirtildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 349’uncu haftasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bir süre önce yaşamını yitiren HPG gerillasının Ramazan Tosun’un köyde kurulan taziyesinden kaynaklı yazılı yapılan açıklamada, Roboski’deki acı ve gözyaşının dinmediği belirtildi. Katliamın sorumlularının lehine işleyen bir yargı ve siyaset ile karşılaşıldığının söylenildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kararlı tutumumuza ve yıllardır sürdürdüğümüz adalet nöbetine kulaklarını hep kapattılar. Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak dedikleri dava dosyasını tamamen kapattılar. Demokrasi, insan hakları, eşitlik ve adalet gibi kavramları rafa kaldırdılar.”

“Ekonomik krizle ülkeyi çıkmaza sürükleyenler, yaşananlara çözüm üretmek yerine elinde kibrit ile ülkeyi ateşe vermeye devam ediyor” denilen açıklamanın devamında şunlar dile getirildi: “Gerçekleri söylemeye, hatalarınızı yüzünüze vurmaya devam edeceğiz. Yaptıklarınıza seyirci olmayacağız ve engel olacağız. Bize dayattığınız bu adaletsiz düzene karşı daima mücadele edeceğiz. Adaletin yerini bulması, katliamın bütün detayları ile açıklığa kavuşturulması ve sorumluların cezalandırılması talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.”