Roboskili aileler adalet arayışını sürdürdü

Roboskili ailleler 346’ıncı haftasında da adalet arayışını sürdürdü. Aileler bir kez daha adalet çağrısı yaparken, "Biz asla Roboski katliamının faillerini koruyup kollayanlarla aynı gemide olmayacağız" dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçaklarının bombardımanı sonucunda katledilen 34 kişinin aileleri, adalet arayışlarının 346'ncı haftasında bir kez daha adalet taleplerini haykırdı. Yakınlarının mezarları başında bir araya gelen aileler adına açıklamayı Veli Encu yaptı.

346 haftadır Roboski'de adalet arayışlarını sürdürdüklerini hatırlatan Encu, faillerin korunmaya devam ettiğini ve Roboski'nin unutturulmak istendiğini belirtti. Tüm unutturulmak isteme çabalarına rağmen Roboski'de katledilenleri unutturmayacaklarını ve adalet arayışını sürdüreceklerini dile getiren Encu, "Hukuki başvurularımız sonuçsuz bırakılmak isteniyor. Ancak biz halen adalet talep ediyoruz" dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan ekonomik krize dair çağrılarında kullandığı "Aynı gemideyiz" sözlerini hatırlatan Encu, şöyle devam etti: "Biz asla Roboski katliamının faillerini koruyup kollayanlarla aynı gemide olmayacağız. 346 haftadır yaşadığımız acıyı, içinde bulunduğumuz hukuksuzluğu, adaletsizliği görmezden gelenlerle aynı gemide olmayacağız. Vicdanı olan herkesi adalet arayışımızda yanımızda olmaya devam etmeye çağırıyoruz."