Roboskili aileler adalet arayışını sürdürdü

Roboskili aileler, adalet arayışını 339’uncu haftasında da devam etti. Roboskililer, feryatları ve acılarının göremezden gelindiğine dikkat çekerek, “24 Haziran’da galip gelenler bizler için umut olmayacaktır” dedi.

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanında yaşamını yitiren 34 Kürt gencinin yakınları, adalet arayışlarının 339’uncu haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

Her ay katliama ilişkin basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) teşekkür ederek konuşmasına başlayan Encu, 339 haftadır yükselen feryatları ve dinmeyen acılarının görmezden gelindiğine dikkat çekti. Yıllardır kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını hatırlatan Encu, “Bizleri adaletsizliğe mahkum eden AKP iktidarı asla Roboskili aileler için umut olmamıştır. 24 Haziran seçimlerinden galip çıkanlar bizler ve adaletsizliğe terk edilen hiçbir mazlum için umut olmadı ve olamayacaktır” diye konuştu.