Roboskili aileler: Öfkemiz hep taze!

Roboskili aileler, adalet arayışlarına bu hafta da devam etti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 308’inci haftasında, mezarlıkta bir araya geldi.

Aileler adına açıklama yapan Veli Encu, adalet taleplerinin karşılıksız kaldığını ve verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Encu, Roboski mezarlığında yaşanan acıya gözünü kulağını kapatanların, tüm yargı yollarını da kapatıp, faillerden yana bir tutum içerisinde olduğunu söyledi. "Sokağa çıkma yasakları"nda yaşamını yitiren sivilleri hatırlatan Encu, “Bu acıların sorumluları cezalandırılmadıkça acı da öfke de hep taze kalacak ve asla unutulmayacak. Ülkenin yarısı kayıpların mezarı ile kaplı. Faili meçhullerin normalleştiği, hiçbir faili meçhul cinayet için hesap sorulmayan ve cinayetleri işleyenlerin ise ödüllendirildiği bir ülkede adalet sağlamak bir hayaldir” dedi.

'FERHAT ENCU İÇİN TALİMAT MI VERİLDİ?'

Veli Encu, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu hakkında daha önce verilen "örgüt propagandası" cezasının "örgüt üyeliği”ne çevrilmek istenmesine de tepki göstererek, şunları söyledi: “Bu bir skandaldır. Kanun maddesi bu kadar açık iken bu hukuksuz yola başvurulunca akla tek bir soru geliyor: Yoksa birilerinin talimatı mı yerine getiriliyor? Adalet mücadelemizi Ferhat Encu için de vereceğiz. Bombalarla katletseniz de, cezaevine atsanız da hak arama mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."