Roboskili aileler: Çocuklar için adalet talep ediyoruz

Roboskili aileler, katilamın 340’ıncı haftasında da adalet arayışını sürdü. Çocuk ölüm ve kayıplarına tepki gösteren aileler, “İhmal ve istismara kurban edilen bütün çocuklar için adalet talep ediyoruz” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 340’ıncı haftasında da kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Katliamda hayatını kaybeden Hamza Encu’nun kardeşi Berivan Encu aileler adına açıklama yaptı.

Geçtiğimizi günlerde 25. yıldönümü olan Sivas Katliam’ını hatırlatan Encu, “Acılarımız çok büyük. Bu acıların tarihleri, günleri, dilleri ve ırkları farklı olabilir. Ama Roboski gibi Madımak'ta hepimizin acısıdır” dedi.

Son dönemlerde çocuklara dönük artan istismar ve kaybolma haberlerinden büyük endişe duyduklarını belirten Encu, bunun karşısında durulması gerektiğinin altını çizdi. Encu, şunları söyledi: “Roboski’de, Gezi’de, Cizre ve Silopi’de öldürülen çocukların yaşam haklarına yönelik ihlaller görmezden gelinemez. Bizler her hafta bombalarla katledilen çocuklarımız için olduğu gibi, ihmal ve istismara kurban edilen bütün çocuklar için de adalet talep ediyoruz.”