Roboskili aileler, 345’inci haftada adalet arayışına devam etti

Roboskili aileler, adalet arayışlarının 345’inci haftasında da devam etti. Roboskili aileler, katliamın faillerinin bulunmamasına, “34 yakınımız Kürt olduğu için mi failleri yargılanmıyor” diye sordu.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, savaş uçakları bombardımanı sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri, adalet arayışlarının 345’inci haftasında kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. Aileler adına bu haftaki açıklamayı Veli Encu yaptı.

“Bombalarla katledilen 34 yakınımız Kürt oldukları için mi failleri yargılanmıyor” diye soran Encu, yaşadıkları coğrafyada hukuk ve adaletin farklı işletildiğini vurguladı. Faillerin yargılanmasını istedikleri için sanık sandalyesine oturtulduklarını hatırlatan Encu, “Bizleri yargılayıp ve cezalandıran ‘tek kişi’ iradesine bağlı hukuk neden yakınlarımızın faillerini cezalandırmıyor? Bu ülkenin demokrasisine vurulan bir baltadır. Adalet ve demokrasi yok. OHAL rutine bağlanmış ve hukuk rafta” diye belirtti.

Hakları gasp edilen ve belirsizliğe terk edilen tüm insanlar için, adalet ve barış istediklerinin altını çizen Encu, bu istekleri adına toplumsal uzlaşmanın yollarını bulmak için mücadeleye devam edeceklerine dikkat çekti. Encu “Adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız. Roboski Katliamı’nı gündemde tutmak için burada olmaya, bir araya gelmeye devam edeceğiz” diye konuştu.