Roboskili aileler, 315’inci kez adalet arayışındaydı

315’inci kez adalet arayışında Roboskili aileler, “Davalarımızı aydınlatmak yerine Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybetmeyi seçtiler” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakının kaybeden aileler, adalet arayışlarının 315’inci haftasında kaybettikleri mezarı başına bir araya geldi. Mezarlık ziyaretinin ardından aileler adına katliamda yaşamını yitiren Şivan Encu'nun kız kardeşi Zilan Encu, aileler adına açıklama yaptı.

19’u çocuk 34 kişinin mezarı başında döktükleri gözyaşının hiç kurumadığını vurgulayan Encu, tüm her şeye rağmen mücadelelerinden ve kararlı duruşlarından asla vazgeçmediklerini ifade etti.

“Bizler acımızla anılıyorsak, katliamın sorumluları sonsuza kadar utanç ile anılacaktır” diyen Encu, çocukların öldürüldüğü ve faillerinin aklandığı bir ülkede yaşam hakkından söz edilemeyeceğine işaret etti.

Katliamlara yönelik hükümetin tavrının değişmediğini söyleyen Encu, “Yargı siyasilerin talimatlarıyla hareket etmekte. Bütün detayları devletin kayıtlarında olan bir katliamın acılı aileleri olarak; Roboski için, adalet için failler yargılansın diyoruz. Bize verilen sözler tutulmadı. Biz adalet beklerken hep mağdur edildik, hep zulme ve haksızlığa uğradık. Bugün daha büyük yetkiler isteyenler, imkan ellerinde iken bizim davalarımızı aydınlatmak yerine Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybetmeyi seçtiler” diye konuştu.