Roboskîli aileler: adalet arayışımız sürecek

Roboskîli aileler, adalet arayışının 326’ıncı haftasında, adalet gelene kadar mücadele ve bekleyişin süreceği mesajı verdi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü’nde, Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanı katledilen 19’u çocuk 34 yakını Kürdistanlının aileleri, adalet arayışlarının 326’ıncı haftasında yine kaybettikleri yakınlarının mezarı başında bir araya geldi.

Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına Veli Encu açıklama yaptı.

Encu, Roboski’ye adalet gelmesi için adım atmayanların sistematik baskı ve saldırılarına maruz kaldıklarını belirterek, “Hukuk devletinin temeli olan hesap verebilirlik Roboski’de neden işletilmedi ve sorumlular neden bulunmadı? Her saniyesi devletin kayıtların da olan bu katliamın belli olan faillerinden birisi neden cezalandırılmadı?” diye sordu.

Bugüne kadar kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını hatırlatan Encu, “Dosya cezasızlık kütüphanesinin rafında yerini aldı. Yaşadığımız acıları ne biz, ne de bir başkası yaşamasın diye baskı ve tehditlere rağmen adalet için mücadele ediyoruz. Roboski’ye adaleti getirene kadar bu mücadele ve bekleyişi sürdüreceğiz” mesajı verdi.