Reqa hamlesine katılan Şengalli savaşçılar geri döndü

Reqa’yı özgürleştirme hamlesinde yer alan YJŞ/YBŞ savaşçıları, Şengal’e döndü. Savaşçılar Şengal’de büyük bir coşkuyla karşılandı.

Reqa’yı özgürleştirme hamlesine katılan YJŞ / YBŞ savaşçıları, Şengal’e geri döndü. Büyük bir coşkuyla karşılanan YJŞ’li savaşçılar, “DAİŞ çetelerinden Êzidî kadınların intikamını aldık” mesajı verdi.

Şengal halkı, savaşçıları, Şengal Dağı eteklerinde kurulan Serdeşt Kampı’nın girişinde karşıladı. Kitle ve savaşçılar daha sonra ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine dikkat çekmek amacıyla kurulan çadıra doğru sloganlar eşliğinde yürüdü.

Hamlede yer alan YJŞ savaşçısı Tekoşin isimli savaşçı kameralarımıza duygularını şöyle anlattı: “Dört aylık bir mücadeleden sonra Şengal’e dönmek bizi çok mutlu etti. Halk bizi Önderlik için kurduğu çadırda coşkuyla karşıladı. Bizde Reqa zaferini başta Önderliğimize, şehitlerimize ve DAİŞ’in esir aldığı bütün Êzidî kadınlarımıza armağan ediyoruz.”

YJŞ komutanı Dersim Baran, Reqa’daki görevlerini başarıyla tamamladıklarını, kurtardıkları esirleri QSD güçlerine teslim ettiklerini söyledi.