Reqa'dan Kobanê’ye direniş ziyareti

Reqa'dan Kobanê'ye gelerek direniş çadırını ziyaret eden 700'den fazla Arap aşiret lideri, kanaat önderi, siyasetçi ve yurttaş, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgalini kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Türk devleti ve ona bağlı DAİŞ kalıntısı çete gruplarının  Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal tehditleri devam ederken, bölge halkları da her gün alanlara çıkarak düzenlediği yürüyüş düzenliyor ve sınır hattına kurdukları direniş çadırlarıyla işgali protesto ediyor. Eylemler gün geçtikçe yaygınlaşırken, Kobanê'deki nöbet eylemini bugün Reqa'dan gelen 700'den fazla Arap ziyaret etti. 

Aralarında Begara, Welda, Neîm, Igêdat, Elbû Hemîd, Efadle, Mecadme, Şemir, Benî Sultan, Benî Umer, Cebat, Cilîsat, Elbû Cabir, Elbû Şeban, Elbû Xemîs, Şibil, Wehb, Icêl, Hewîwat, Benî Xalid, Elbû Esaf, Emîrat ve Nasir gibi Arap aşiretlerinin şeyhleri, önderleri ve temsilcilerinin bulunduğu heyet, eylemciler tarafından coşkuyla karşılandı. 

'TÜRK DEVLETİNİN İŞGALCİLİĞİ KABUL EDİLMEYECEK'

Onlarca araçlık konvoyla Kobanê’ye gelen Reqalı Araplar, sık sık, “Wahid, wahid, wahid, şaabi Surî wahid (Suriye halkları birdir)” sloganını attı. Kobanê halkı ve yönetimi tarafından karşılanan Araplar, yaklaşık iki saat direniş çadırında kaldı. Burada Reqa Sivil Meclisi, Firat Bölge Yönetimi ile Kobanê yönetimi adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin Suriye’de işgalci olduğu ve Suriye halklarının bunu kabul etmeyeceği vurgulandı.