Referandum Komisyonu: Referandum zamanında yapılacak

Güney Kürdistan'daki referandumun "ertelendiği" iddiaları üzerine açıklama yapan Referandum Yüksek Komisyonu, referandumunun belirlenen tarihte yapılacağını belirtti. 

Güney Kürdistan'da 25 Eylül'de planlanan referandumun "ertelendiği" iddiaları üzerine açıklama yapan Referandum Yüksek Komisyonu, referandumunun belirlenen tarihte yapılacağını belirtti. 

Güney Kürdistan'da yayın yapan bazı medya organları, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin oğlu Pawel Talabani'nin Facebook hesavı üzerinden "Birleşmiş Milletler (BM), ABD, İngiltere ve Fransa'nın yaptığı alternatif değerlendirdiklerini" ve "KDP ve YNK'nin referandumu erteleme kararı aldıkları" paylaşımında bulunduğunu aktarmıştı. 

Söz konusu iddia, Güney Kürdistan'daki birçok televizyon tarafından son dakika olarak verildi. KDP basını ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. 

Referandum Yüksek Komisyonu ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bazı medya kuruluşları, Pavel Talabani'nin sosyal medyada yaptığı bir açıklamayı esas alarak, KDP ile YNK  ABD, İngiltere, Fransa ve BM'nin referandumun ertelenmesi için sunduğu öneriyi kabul edip referandumun yapılmayacağını öne sürdü. Söz konusu haber asılsızdır ve hiçbir dayanağı yoktur. Referandum belirlenen tarihte yapılacaktır.”