Rauf: İşgali Başur halkı durduracak

AKP rejiminin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı çıkan yazar Kemal Rauf, işgali Güney Kürdistan halkının durdurabileceğini söyledi. Rauf, Güney Kürdistan’ın varlığının tehdit altında olduğunu belirtti.

Güney Kürdistan halkının nabzını tutan aydın Kemal Rauf, siyasi partilerin işgale karşı sessizliğini de sert bir şekilde eleştirdi.

AKP rejiminin işgal saldırılarının büyük ve tehlikeli bir plan olduğuna dikkat çeken Rauf, bu planın tüm Kürdistan ve Kürt partilerine yönelik bir tehdit olduğunu kaydetti.

İŞGAL PLANI KAPSAMLI, ROJHILAT’I DA KAPSAYABİLİR

ANF’ye konuşan Rauf, “Başurê Kürdistana ve PKK ile yönelik çok ciddi bir plan var. Bu planın daha da genişleyerek Rojhilat’ın İKDP ve Komala partilerini de kapsayacak bir plana dönüşeceğini gösteriyor.

Bu plan Başurê Kürdistan bölgesi olarak elde edilen kazanımları da hedefleyerek yok edecek bir plandır” dedi.

BÖLGESEL VE ULUSLARARASI GÜÇLER DE PLANA DAHİL

İşgal planının Kürdistan’ın dört parçası olan Başur, Rojava, Rojhilat ve Bakur’daki Kürt hareketlerinin bağlantılarını da koparmaya yönelik olduğuna işret eden Rauf, bölgesel ve uluslararası bir çok gücün bu planın parçası olduğuna vurgu yaptı.

Rauf, “KDP, YNK, bölgesel hükümetin sessizliği bir biçimde planın içinde olduğunu gösteriyor. ABD’nin hiç bir tepki vermemesi bu planın bir anlamda onun planı olduğunu ortaya çıkıyor” diye konuştu.

KDP’yi kastederek bazı Kürt güçlerinin de işgal planına dahil olduğunu ifade eden Rauf, “Türkiye başını çektiği bu plana ABD ve İran’ı da ortak yapmak istiyor” diye ekledi.

GÜNEY KÜRDİSTAN’IN VARLIĞI TEHDİT ALTINDA

Saldırıların Güney Kürdistan’ın varlığını hedeflediğini belirten Rauf, Kürtlerin Güney Kürdistan’da güvenliği, yaşamı ve ekonomisi başta olmak üzere her şeyinin tehdit altında olduğunu kaydetti.

Rauf şöyle konuştu: “Güney Kürdistan halkı bu plana karşı duyarlı. Eğer bu planın önünü alınmazsa, Başurê Kürdistan’ın güvenliği, yaşamı, ekonomisi başta olmak üzere her şeyi tehlikiye girer.”

Sefin Dizai’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara atfen, bölgesel hükümet ve KDP’nin sessiz kalması ile bu plana ortak olduklarını gösterdiğini söyleyen Rauf şöyle devam etti: “Bu sessizlik, Başurlu sivil halkımıza yönelik Türk devletinin tüm saldırılarına ortak olduğu anlamını taşıyor.”

Rauf, eğer Türkiye ile anlaşılarak Irak topraklarının işgal edilmesine ve sınırlarının ihlal edilmesine sessiz kanarak Türk devletine yol açılırsa, Irak devletinin de Güney Kürdistan’ın herhangi bir alanına girmesine yol açılacağı uyarısında bulundu.

IRAK GÜÇLERİNİN DE GÜNEY’İ İŞGALİNE YOL AÇILIR!

Rauf şunları ekledi: “Irak yarın Türk devletinin işgaline açtığınız alana gelip yerleşmesine de yol açan bir durum olur. Ya da Türk tehditi aldında olan Başur’un herhangi bir yerine Irak gelip yerleşebilir. Böylelikle Başurê Kürdistan diye bir yer de bırakmamış olursunuz ki gidişat o yöndedir.”

Başurê Kürdistandaki siyasi parti ve yönetimden yetkililerin Türk devletinin işgallerine meşrutiyet kazandıran her açıklamaları, Başurê Kürdistan’nın tamamının Türk devleti tarafından işgal edilmesinin amacına hizmet edeceğinin altını önemle çizen Rauf, “ Bu durum bile kendi başına Türkiye ile işbirnliği yaptıklarının kanıtı olur” dedi.

BAŞÛR HALKI DURDURACAK

İşgal saldırılarına siyasi partiler sessiz kalırken, bölge halkının buna karşı ciddi bir tepkisi ve duyarlılığı olduğunu ifade eden Rauf, “Başurê Kürdistan halkı işgale karşı ciddi bir öfke içinde. Bu büyük bir enerjidir. Halkın bu enerjisinin öne çıkmasıyla bu işgal saldırılarının önü alınabilir. Alınmazsa Başur diye bir şey kalmaz” dedi.

GOLAN PLANI

Rauf AKP rejiminin işgal saldırılarının hedefinin demografik değişiklik yapmak olduğunu belirterek, “Bu saldırılar demografik değişikliği hedefliyor. Zira şimdi Bradost alanında Türkiye buna yönelik ciddi çalışmalar yapıyor. Bazılarına kimlik vermeye başlamışlar. Bazılarını korucu yapmak için çalışıyorlar. Türkiye’nin bu planı İsrail’in Golan’da uyguladığı plana benziyor” şeklinde konuştu.