Ranya'da tecrit ve kimyasal saldırılar protesto edildi

Ranya’da Kurdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Direnişçi Genç Kadınlar Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi ve kimyasal silah saldırılarını düzenledikleri eylemle protesto etti.

Ranya ilçesinde bulunan Derwaza Parkında Kurdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Direnişçi Genç Kadınlar Hareketi, düzenledikleri eylemle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi ve özgürlük gerillalarına karşı geliştirilen kimyasal silah saldırılarını protesto etti.

Protesto eyleminde konuşan Kurdistan Yurtsever Gençlik Hareketi Üyesi Agir Raperin, şunları söyledi: “İşgalci Türk devleti 10 aydır özgürlük gerillalarına karşı kimyasal silahlar kullanmaktadır. Bu saldırıları şiddetle kınıyor ve saldırılar karşısında sessiz kalmayacağımızı ifade ediyoruz.”

Agir Raperin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride de dikkat çekere sözlerini şöyle sürdürdü: “Önder Apo’ya yönelik uygulanan tecrit, daha da ağırlaştırılmaktadır. Son iki yıldır kendisinden hiçbir şekilde haber alınamamaktadır. Tecridin ağırlaştırılmasının sebebi Türk devletinin özgürlük gerillaları karşısında yaşadığı yenilgidir.”