Qers: İşgalciliğe karşı direnişi büyüteceğiz

HPG Komutanı Qers: Şu an halk da var olan işgalcilikten tedirgin ve kaygılı. Bu kaygıyı gidermek için HPG ve YJA-Star gerillaları üzerlerine düşeni yapıyor.

HPG gerillalarının Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı başlattığı “Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi” sürüyor. Hamleye ilişkin ANF’ye konuşan HPG komutanı Çeknas Qers, işgalcilik karşısında sonuna kadar direnişi büyütüp fedai bir ruhla, Apo’cu ruhla kazanacaklarını söyledi.

HPG ve YJA Star gerillaları, Bradost’ta ilerlemek isteyen Türk işgalci güçlerine darbe vurmaya devam ediyor.

HPG ve YJA-Star gerillaları Lelîkan tepesinde 27 Nisan günü işgalci Türk ordusuna yönelik bir eylem düzenledi. Eylemde, işgalci Türk ordusuna ait 10 mevzi imha edilirken, 35 asker öldürüldü, 7 asker de yaralandı.

Hamleyi ve eylemleri ANF’ye değerlendiren HPG Komutanlarından Çeknas Qers işgalcilik karşısında sonuna kadar direnişi büyütüp fedai bir ruhla, Apo’cu ruhla kazanacaklarını söyledi.

‘ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ’

Türk çetelerinin Efrîn ve Bradost alanına yaptıkları işgal girişimlerinin birbirinden ayrı ele alınmaması gerektiğini ifade eden Qers, bu işgal ve sömürüye karşı HPG ve YJA-Star güçleri olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını söyledi.

Efrîn’de Türk çetelerinin saldırılarında NATO’nun, sömürgeci güçlerin rolünün olduğunu hatırlatan Qers, saldırılar karşısında Efrîn’deki tüm halkların büyük bir direniş gösterdiğini belirtti. Efrin halkının sonuna kadar direnerek, teslim olmadığını da sözlerine ekleyen Qers, “Efrin halkı örgütlü bir duruşla Önder Apo’nun oluşturduğu sistemi uyguladılar. Sömürgeci Türk çetelerine karşı direndiler bu da beraberinde başarıyı getirecektir” diye konuştu.

‘BRADOST HALKI GERİLLAYA İNANIYOR’

İşgalci Türk ordusunun benzer gerekçeler ile bir süredir Güney Kürdistan’ın Bradost’ta olduklarını ve kalıcılaşmayı hedeflediğini de vurgulayan Qers şöyle devam etti: “Önder Apo’nun Bradost’u önemsiyor ve oraya ilişkin hep görüş ve önerileri vardı. Şu an halk da var olan işgalcilikten tedirgin ve kaygılı. Bu kaygıyı gidermek için HPG ve YJA-Star gerillaları üzerlerine düşeni yapıyor. Şu ana kadar düşmana hep darbe vuruldu. Bradost halkının gerillaya olan inancı ve umudu da çok büyük. Gerilla güçlerimiz dün kapsamlı bir eylem gerçekleştirdiler. Düşmanın ölü ve yaralıları çok fazla. Cenazelerini alamadılar ve onlara KDP yardım etti. Yaralıları geçirmelerinde Türk askerlerine destek oldular.”

‘GERİLLANIN EYLEMLERİ SÜRECEK’

HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği eylemin halka büyük bir moral olduğunu da sözlerine ekleyen Qers, “Şu an Güney Kürdistan ve Irak’ta seçim çalışmaları sürüyor. Kerkük’ü ve birçok bölgeyi bıraktıkları için Kürt halkı KDP’ye hala çok tepkili. Yine Türk devletinin üs noktalarının Güney Kürdistan da olmasına, KDP’nin buna izin vermesine tepkililer. Bunun karısında gerillalar olarak başarıyı sağlayacağız. Düşman istediğini elde edemeyecek. HPG ve YJA-Star gerillaları olarak güçlü darbeler vurmaya devam edeceğiz. İşgalcilik karşısında sonuna kadar direnişi büyütüp fedai bir ruhla, Apo’cu ruhla kazanacağız” dedi.