Qendîl sakinlerinden birlik çağrısı

Bînarê Qendîl sakinlerinden Rizgar Îsmaîl, birliklerini sağlayan Kürtlerin işgalcilerce yenilmeyeceğini belirterek, tüm Kürtleri Ulusal Kongre'ye destek vermesini istedi.

Bînarê Qendîl sakinlerinden Rizgar Îsmaîl, tüm Kürt partilerine seslenerek, "Birlik olun ve Ulusal Kongre'de buluşun" dedi.

Rizgar Îsmaîl, ANF'ye konuştu. Kürdistan’daki bütün siyasi parti ve güçlerin Ulusal Kongre çalışmalarına katılmaları gerektiğini belirten Rizgar Îsmaîl, şunları söyledi: "Eğer Kürt halkı Kürdistan’ın bütün parçalarında bir olup dayanışsa hiçbir işgalci güç onlara saldıramaz. Kürtler herşeyi olan bir halktır; cesurdur, zekidir, manevi ve maddi anlamda güçlüdür. Siyasi anlamda bazı sıkıntıları var. Bu sıkıntılar Ulusal Kongre önünde engel oluşturuyor. Ümit ediyorum ki; Kürtler bir olacak. Bir olmasak sorunlar da çoğalır.”

Bînarê Qendîl sakinlerinden Rizgar Îsmaîl, bütün Kürt parti ve örgütlerine Ulusal Kongre'yi desteklemeleri için çağrıda bulunarak “Birlik olun ve Ulusal Kongre'nin başarıya ulaşması için çalışın” dedi.