Qendil’de 15 Ağustos kutlandı

Binarê Qendîl’de binlerce kişinin katılımıyla 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Binarê Qendîl’de canlı kalkan eylemcileri ve Yurtsever Gençlik Hareketi öncülüğünde, PKK’nin silahlı mücadeleye başladığı 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın 35’inci yıl dönümünü kutlandı.

Alanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mahsum Korkmaz (Agit), Mam Zekî’nin fotoğrafları ile PKK, KCK, HPG, PAJK, KJK, YPG, YPJ flamaları sahneye asıldı.

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının hareketliliğine rağmen alanda toplanan binler “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin”, “Bijî 15 Tebaxê” sloganlarıyla diriliş bayramlarını kutladı.

Kutlamada KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığının mesajı okundu.

"15 Ağustos atılımı Kürt halkına, Önder Apo’ya, gerilla gazilerine, şehit ailelerine, zindandaki yoldaşlara, tüm gerillalara ve Ortadoğu halklarına kutlu olsun. 15 Ağustos hamlesinin 35 yıldır büyük başarılar yaratarak sürdürülmesini sağlayan on binlerce şehidimizi minnet ve saygıyla anıyoruz” denilen mesaj şöyle devam etti: “Agit, Zilan, Şilan Kobanê, Erdal, Nuda Karker, Delal Amed, Atakan Mahir, Şevin Bingöl, Hüseyin Mahir, Sarı İbrahim, Helmet, Zeki Şengali, Rüstem Cudi, Sinane Sor, Xebat Derik, Reşit Serdar ve tüm şehitlerimizin Özgür Kürdistan, Demokratik Ortadoğu özlemleri mutlaka gerçekleştirilecektir.

Şunu bir daha vurgulamalıyız ki, 35 yıldır Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’daki tüm gelişmelerde 15 Ağustos atılımının damgası vardır. 15 Ağustos atılımının yarattıkları tüm siyasal, toplumsal, kültürel gelişme ve değişimleri yönlendiren temel etken olmuştur. Bakur, Başur, Rojava ve Rojhılat’taki tüm gelişmeler dolaysız ya da dolaylı 15 Ağustos atılımı temelinde ortaya çıkmıştır. Halkımız bu gerçekliğin hakkını verdiği gibi tarih de bu yalın gerçekliğin hakkını verecektir.”

KJK Koordinasyonu’nun da mesajı kutlamada okundu. Kürt halkının, kadınlarının özgürlük mücadelesini büyük bir irade ve özgür Kürt duruşuyla sürdürdüğü dile gelen mesajda, “Kürt kadınlarının, gençlerinin öncülüğünde zafer Kürt halkının olacaktır. Önderliğimiz özgürleşecek, Özgür yaşam mutlaka yeniden inşa edilecektir. 15 Ağustos Diriliş Bayramımız, herkese kutlu olsun. Tecridi tümden, örgütlü kadın iradesiyle kıracağız. Önder Apo’nun özgürlüğüyle zaferi kesinleştireceğiz” denildi.

Yurtsever Gençlik Hareketi’nin kutlama mesajını ise Helmet Kerkûkî okudu. Kerkûkî, “Düşmanlar şunu iyi bilsin. Heval Helmet her Kürt gençinin yüreği ve beyninde yaşıyor” dedi.

Sanatçı Kerîm Surçî, Şeyda Fewamî, Ferîborz, Casim Saz ve koma Şehit Serhed’in sahne aldığı görkemli kutlama halaylar ve sloganlarla sona erdi.