Prof. Turgay: Zalimler din istismarcısı

İlahiyat profesörü Nurettin Turgay, zalim ve ikiyüzlülerin İslam'ın hak, hukuk ve adaletle beslenen barış dini olma özelliğini gözardı ederek, istismar ettiğini söyledi.

Prof. Nurettin Turgay, ‘Kahrolsun İsrail’ diyen Müslüman Kürtlere seslendi: "Kendilerine, haklarına ve hukuklarına sahip çıkamayanlar, başkasınınkine sahip çıkamazlar.”

Müslüman alemi için kutsal ay olan Ramazan, başladı. Kur‘an-ı Kerim'in de indirildiği bu ay, bir anlam bütünlüğüyle karşılanmalı. Adalet, eşitlik, dayanışma ve nefsi terbiyeye vesile olması beklenen bu mübarek ayda, İslam dinini istismar eden zalimler, mazlumlara ölüm, kin ve nefret kusmaya devam ediyor. Normal şartlarda zaten standartların altında yaşayan Kürdistan ve Türkiye halklarının yüzde 70’inden fazlası, AKP hükümetinin ekonomi politikalarıyla yoksulluğu da daha çok yaşıyor.

İKİYÜZLÜ ZALİMLER HAYIRLARA MANİ

Konuyla ilgili konuştuğumuz İlahiyatçı Prof. Nurettin Turgay, dini kullanarak ikiyüzlülük yapanların tüm hayırlara mani olduğunu söyledi. İslam’ın anlamının ‘sulh’ yani ‘barış’  olduğunu belirten Turgay, şunları söyledi: “Barışı da hak, hukuk ve adalet ile sağlayabiliriz. Eğer kendimize Müslümanız; namaz kılıyor ve oruç tutuyoruz diyorsak hiç kimseye zararımızın dokunmaması lazım. Allah’ın hiçbir kuluna zulüm etmemeliyiz. Allah bir canlının öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesiyle, yine bir canlının hayatının kurtarılmasını tüm insanlığın hayatının kurtarılmasıyla eş değer tutmuştur. Eğer yanlış adım atarsanız iyi bir yola revan olamazsınız. Sadece kan ve savaşın ortasına düşersiniz.”

İSLAM HERKESE EŞİT YAKLAŞIR

Bir yerde insanların fikir ve düşüncelerinin yasaklanmasının, orada insanlığı öldürmek anlamına geldiğini kaydeden Prof. Turgay, şöyle konuştu: "İslam’ın diğer inançlardan en büyük farkı budur. Ama maalesef Müslümanlar bunu uygulamıyor. Tam tersini uyguluyor. Eğer ben Allah için namaz kılar ve oruç tutarsam, hiç kimsenin kanının dökülmesine ve haksızlığa uğramasına izin vermemeliyim. Savaşsız, kansız ve birbirimize zarar vermeden yaşamalıyız. İnsanların arasına fark koyan hiç kimsenin İslam’dan bahsetmesine hakkı yoktur. Kur’an ve İslam herkese eşit yaklaşır.”

'KAHROLSUN İSRAİL' DİYENLER

Müslümanların bugünkü pratiklerinin gerçek İslam hukukuna göre yürümediğinin altını çizen İlahiyat Profesörü Nurettin Turgay, şunların altını çizdi: “Bugün çıkıp ‘Kahrolsun İsrail’ diyenler bilmeliler ki; İsrail’in nüfusu onlarınkinin yüzde 0,5’idir. Birlik ve beraberlik lazım. Buna Kürtler de dahildir. Kürtler de istedikleri kadar kendilerine Müslüman desinler. Kendilerine, haklarına ve hukuklarına sahip çıkmadıkları sürece başkasınınkine sahip çıkamazlar. Her ne kadar kendilerine Müslüman deseler de İslam hukukları çürüktür onların. Doğru değildir.”