PKK Yürütme Komitesi toplantısı gerçekleşti

PKK Yürütme Komitesi toplantısı, Kürdistan dağlarında gerçekleşti. 21-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen toplantının sonucu yazılı bir açıklama ile duyuruldu.

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında, ‘’toplantımız, tüm demokratik güçleri önümüzdeki dönemde sömürgeci-soykırımcı AKP-MHP faşizmine karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha çok geliştirmeye ve birleştirmeye çağırmıştır’’ denildi.

PKK YÜRÜTME KOMİTESİ TOPLANTISI 21-24 NİSAN TARİHİNDE YAPILDI

PKK Yürütme Komitesi’nin toplantıya ilişkin yayımladığı açıklama şöyle:

‘’Ortadoğu’da yaşanan Üçüncü Dünya Savaşının başta Suriye olmak üzere bölgenin her tarafında yaygınlaştığı ve derinleştiği, AKP-MHP faşist diktatörlüğünün Efrin, Başika ve Bradost alanlarından başlayarak Başur ve Rojava Kürdistan parçalarına yönelik işgal saldırılarını yoğunlaştırdığı, Kürdistan’da gelişen demokratik halk devriminin başarıları karşısında dış ve iç gericiliğin sömürgeci-soykırımcı topyekûn saldırı temelinde birleştiği, buna karşı dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki halkımızın, gerilla güçlerimizin ve tüm devrimci-demokrat dostlarımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesini topyekûn direniş temelinde yükselttiği, 8 Mart, Newroz ve 1 Mayıs’ta başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm emekçi halkların meydanları doldurarak özgürlükçü ve demokratik tutumunu bir kez daha ortaya koyduğu ve Çağın Efrin Direnişinin yeni bir aşamaya girdiği bir ortamda PKK Yürütme Komitesi 21-24 Nisan 2018 tarihleri arasında olağan toplantısını yapmış, faşist-soykırımcı topyekûn saldırıya karşı halkımızın ve dostlarımızın geliştirdiği topyekûn devrimci-demokratik direnişi ideolojik, politik, örgütsel ve askeri tüm boyutlarda kapsamlı bir tartışma ile değerlendirip özgürlük ve demokrasi mücadelesini topyekûn direniş temelinde daha çok geliştirmek için gereken karar ve plan düzeyini ortaya çıkarmıştır. Delal Amed Yoldaş ve Efrin direniş şehitleri şahsında tüm özgürlük ve demokrasi şehitlerimizi saygıyla anan ve 8 Mart, Newroz, Efrin Direnişi ve 1 Mayıs’ta halkımızın ve demokratik güçlerin ortaya koyduğu mücadeleci tutum ile kahraman gerilla güçlerimizin faşist-soykırımcı işgale karşı geliştirdiği tarihi direniş eylemlerini selamlayan toplantımız, tüm demokratik güçleri önümüzdeki dönemde sömürgeci-soykırımcı AKP-MHP faşizmine karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha çok geliştirmeye ve birleştirmeye çağırmıştır.

ÖCALAN’A YÖNELİK TECRİT  

Yürütme Komite toplantımız, topyekûn faşist saldırganlığa karşı topyekûn demokratik direnişin genel durumunu değerlendirdiği gibi, İmralı’da Önder Abdullah Öcalan ve diğer tutsak yoldaşlar üzerinde artan baskı ve ağırlaşan tecrit üzerinde de özel olarak durmuştur. Bu konuda psikolojik savaş kapsamında ortaya atılan söylentiler karşısında uyanık olmak kadar, AKP-MHP faşizminin ağırlaştırdığı baskı ve tecride karşı da duyarlı olmak gerektiğini özellikle vurgulamıştır. İşkenceyi Önleme Örgütü-CPT’nin iki yıl önce hazırladığı bir raporu Newroz öncesi kamuoyuna açıklamasını, Kürt halkının kaygı ve beklentilerini karşılamaktan öteye, faşizmin yürüttüğü psikolojik savaş kapsamında Kürt halkının ve dostlarının öfke ve tepkilerini zayıflatmaya dönük bir girişim olarak değerlendirmiştir. Önder Abdullah Öcalan’a yaklaşımın Kürt halkının ve tüm özgürlük güçlerinin kırmızı çizgisi olduğu gerçeğini bir kez daha vurgulayan toplantımız, toplumun ve kamuoyunun sağlıklı bilgilenebilmesi açısından CPT, aile ve avukatların ziyaret için düzenli ve sürekli bir biçimde İmralı’ya gidebilmesinin gerekli ve önemli olduğu gerçeği üzerinde durmuştur. İlgili herkesi bu konuda daha fazla duyarlı olmaya ve çaba harcamaya çağırmıştır. Yine Önder Abdullah Öcalan’ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşması için yürütülen mücadeleyi ve eylem kampanyalarını selamlayan toplantımız, dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki halkımızı ve dostlarımızı bu temelde yürüttükleri tarihi mücadeleyi ve eylem kampanyalarını daha da büyütmeye, yaymaya ve sürekli kılmaya çağırmıştır.

ULUSAL BİRLİK KONUSU

Yürütme Komite toplantımız, özgürlük ve demokrasi için mücadele etmek kadar, bu mücadeleyi her alanda ve düzeyde birleştirmenin tarihi önemi üzerinde de durmuştur. Bu temelde Kürt halkının kendi içindeki ulusal-demokratik birliği yaratmanın ve dört parçada ve yurtdışında diğer halklarla omuz omuza mücadele etmenin gerekli olduğunu vurgulamıştır. Bu çerçevede kendi üzerine düşenin gereğini her alanda yerine getireceğinin altını bir kez daha çizip, ilgili tüm güçleri de bir kez daha tarihi sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırmayı gerekli görmüştür. Bunun özellikle tarihin ve şehitlerimizin emri olduğu gerçeğine dikkat çekmiştir.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ ANILDI

Parti yönetim toplantımız Nisan ayı sonunda ve Şehitler Ayı olan Mayıs ayının öngününde gerçekleşmiştir. Mayıs ayı, Kürdistan ve Türkiye devrimleri açısından gerçekten de her gününde onlarca kahraman devrimcinin kanının bulunduğu bir aydır. Bu vesileyle şehadetlerinin 35. Yıldönümünde PKK Merkez Komite Üyesi ve Hilvan-Siverek Direnişlerinin Komutanı Mehmet Karasungur Yoldaş ile partimizin değerli militanı İbrahim Bilgin Yoldaşı saygı ve minnetle anıyoruz. Yine 2 Mayıs şehidimiz olan Amed Saha Komutanı Azat Siser Yoldaşı, şehadetinin ikinci yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. 6 Mayıs 1972’de idam edilen Türkiye Devrimci Hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı şehadetlerinin 46. Yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Yine 9 Mayıs 2017’de DAİŞ’e karşı savaş içinde şehit düşen Türkiye Devriminin ve Gezi Direnişinin önderlerinden, Rojava halkının ve Suriye halklarının samimi dostu Ulaş Bayraktaroğlu’nu şehadetinin birinci yıldönümünde saygıyla anıyoruz. 11 Mayıs’ta şehit düşen gerilla komutanı, sanat öncüsü ve özgür kadın militanı Ozan Mizgin (Gurbet Aydın) Yoldaşı şehadetinin 26. Yıldönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz. Tüm varlık ve özgürlük şehitlerimizin anılarını yaşatma ve amaçlarını başarma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. Yurtsever halkımızı ve tüm demokratik güçleri Mayıs ayı boyunca her gün kahraman şehitlerimizi anmaya ve şehitler çizgisinde kendini yenileyerek özgürlük mücadelesini daha çok yükseltmeye çağırıyoruz!’’