PKK ve PAJK’lı tutsaklar: Açlık grevine devam edeceğiz!

Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Önderliğimizin özgür yaşar ve çalışır koşullarını sağlayana kadar başlattığımız açlık grevi direnişimiz devam edeceğini belirtmek istiyoruz” dedi.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

“Özgürlük mücadelemizin özgürleştiren hamleleri içerisinde bulunduğumuz böylesi anlarda “Faşizmi yıkmak, tecridi kırmak ve Kürdistan’ı özgürleştirmek” şiarıyla direnişlerimizi büyütürken Önderliğimizin özgür yaşar ve çalışır koşullarını sağlayana kadar başlattığımız açlık grevi direnişimiz devam edeceğini belirtmek istiyoruz. 12 Ocak günü önderliğimizin kardeşiyle görüştürülmesi başlattığımız direnişimizin kapsamı açısından yeterli görülmediği, aynı zamanda yapılan görüşme tecridin sona erdiği anlamına gelmediği anlaşılmalıdır.  Bizler Kürdistan ve Türkiye cezaevlerinde bulunan PKK ve PAJK tutsakları olarak Önderlikten haber almayı büyük bir mutlulukla karşılıyoruz, ancak AKP-MHP faşist özel savaşına da aldanmadığımız da bilinmelidir. Bizler Önderliğimizin ideolojik felsefik çizgi hattı doğrultusunda özgürlük bilinciyle direnişimizi gürleştirirken her daim  Önderliğimizin öğretisiyle hareket ettiğimiz asla unutulmamalıdır. Bu nedenle aldanmadık ve aldatmadık bu iyi bilinmeli pratik olarak yürüttüğümüz açlık grevi direnişimizin kararlılığı bunu göstermektedir.

        AKP-MHP faşist diktatöryal sistem direnişimizi bastırmak ve sonlandırmak için özel savaş politikalarını devreye koymuştur. Büyüyen ve yükselen direnişimiz karşısında zorlanan AKP hükümeti bir Cumartesi günü böylesi bir görüşmeye izin vermesi zor anlar yaşadığı anlamına gelmektedir. AKP-MHP hükümeti bu görüşmeyle çok ucuz hesaplar içerisinde olmadığını kanıtlamak istiyorsa, Önderliğimizle görüşmelerin sadece aile ile sınırlı tutulmaması sürekliliğinin sağlanması ve özgür yaşar çalışma koşullarının oluşturmasını sağlamalı, aksi taktirde bu ucuz politikaya kanmayacağımız bilinmelidir. Dün Önderliğimizle kardeşi aracılığıyla görüşme yapılmış olabilir ancak bu görüşme tecrit koşullarında yapılmış, yani halen tecrit devam etmektedir.

      Bizler PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak başlattığımız açlık grevi eylemimizi kesintisiz bir şekilde sürdürdüğümüzü belirtmek istiyoruz. Şu an süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde 226 arkadaşımız bulunmaktadır. Aynı zamanda Kürdistan ve Türkiye cezaevleri süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemini sürdürmektedir. Özellikle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili olan Leyla Güven  8 Kasım’dan bu yana  yani  67 gündür kararlı bir şekilde direniş halindedir. AKP-MHP faşizmi şunu iyi bilmeli bizler hakikat sevdalılarıyız, Önderliğimiz bizim yegane hakikatimizdir. Bu nedenle hakikatimiz etrafında kenetlenen milyonlarca insan tecride karşı başkaldırı halindedir. Milyonları tecrit altına almaya gücünün yetmediğini anlatacağız. Bu bağlamda demokrasi savunucularını yazar akademisyen ve aydınları faşizme dur demeye direnmeye davet ediyoruz. Tüm dünya halklarını zindanlarda yükselen direnişe ses vermeye çağırıyoruz. Direnişimiz zafer çizgisinde başarı getirecek.”