PKK: Newrozu hiçbir engel tanımadan direniş ruhuyla kutlayalım

PKK Yürütme Komitesi, tüm Kürt halkını ve dostlarını hiçbir engel tanımadan Newroz Bayramı’nı özgürlük direniş ruhuyla kutlamaya, her yerde Newroz meydanlarını doldurmaya ve faşizmden hesap sormaya çağırdı.

 PKK Yürütme Komitesi Newroz Bayramı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. PKK açıklamasında, “Birlik, direniş ve özgürlük günümüz olan yeni bir Newrozu yaşıyoruz. Hareket ve halk olarak bu Newrozu “Mutlaka Kazanacağız” sloganında dile gelen büyük kararlılık içinde kutluyoruz. Yeni Newroz yılına özgürlüğe her zamankinden daha yakın olarak giriyoruz. Bu temelde başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere tüm yoldaşların, yurtsever halkımızın ve saygıdeğer dostlarımızın Newroz Direniş ve Özgürlük Bayramını kutluyor, yeni Newroz yılında üstün başarılar diliyoruz. Büyük Newroz Şehitlerimiz Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahi ve Berivan Yoldaşlar şahsında tüm Özgürlük Mücadelesi Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bu Newroz’da kahraman şehitlerimizin çizgisinde kendimizi daha derinden sorgulayıp daha güçlü yenileyerek devrimci görevlerimizi mutlaka başaracağımızı belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Bundan 2629 yıl önce gerçekleştiği rivayet edilen Newroz direnişi ile Medler öncülüğünde birleşen Ortadoğu halkları tarafından zalim Dehak’ın saltanatı yıkılıp bölgenin özgürleştirildiğini biliyoruz” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bu süreç aynı zamanda Kürtlerin halk olma ve yurt tutma sürecinin de başlangıcını oluşturuyor. Tarih tekerrürden ibaret değildir, ancak bugün de benzer bir durumun yaşandığı açıktır. Günümüzün Dehakları olan DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı Kürt halkı tarafından bugün de büyük bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi verilmekte ve bu mücadele içerisinde Ortadoğu halkları adım adım birleştirilmektedir. Kürdistan’dan doğan Özgürlük Güneşi bir kez daha tüm Ortadoğu’yu ve insanlığı aydınlatmaktadır.

‘FAŞİST SOYKIRIMCI GERİCİLİĞİ VE UŞAKLARINI KÜRDİSTAN’DAN SİLİP ATACAĞIZ’

Bu temelde yeni bir Newroz yılına girerken, Önder Abdullah Öcalan’ın yarattığı Özgürlük Hareketimiz öncülüğünde birleşen halkımız, dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında büyük bir varlık ve özgürlük mücadelesi vermektedir. Faşist, sömürgeci ve soykırımcı düşman zalim Dehak’ı aratır cinstendir. Faşist-soykırımcı saldırganlık, her türlü ideolojik-örgütsel zayıflığa ve işbirlikçiliğe de dayanarak geliştirdiği vahşi katliam ve terör ile sonuç almak, Özgürlük Hareketimizi imha ve tasfiye ederek Kürt soykırımını tamamlamak istemektedir. Buna karşı kahraman gerilla güçlerimiz, kadın ve gençlik örgütlerimiz öncülüğünde halkımızın geliştirdiği özgürlük direnişi, dört parça Kürdistan ve yurtdışında büyük başarılar elde etmekte ve halkımızı zafere her zamankinden daha yakın hale getirmiş bulunmaktadır. Mutlak kazanma iradesi ve kararlılığı işte bu temelde ortaya çıkmakta ve önümüzdeki süreçte Kürdistan’da ve etrafında yaşanacak olan gelişmeleri belirlemektedir.

Hareket ve halk olarak yeni Newroz yılına işte böyle bir direniş ruhu ve kararlılığı içinde giriyoruz. Her gün kahraman şehitler verip ağır bedeller ödüyoruz. Ama bunların hiçbiri boşa gitmiyor ve her gün yeni başarılar elde ediyoruz. Çok açık ki, var olmak ve özgür yaşamak kolay gerçekleşmiyor. Bu nedenle bazı işbirlikçi ve uşak ruhlu olanların, fedai çizgisinde ve büyük kahramanlıkla süren özgürlük mücadelemize yönelik karalama çabaları hiçbir anlam ifade etmiyor ve sonuç vermiyor. Varsın onlar çanağında yemlendikleri efendilerinin kapısında ses çıkarmaya devam etsinler. Özgürlük ruhu ve aşkıyla dolu olan ve özgür yaşamdan başkasını kabul etmeyen bizler, bu kutsal varlık ve özgürlük mücadelemizi yeni Newroz yılında daha güçlü geliştirerek, hem faşist-soykırımcı gericiliği ve hem de uşaklarını Kürdistan’dan silip atacağız.

‘NEWROZ RUHUYLA ÖZGÜRLÜK DEVRİMİNİ BÜYÜTELİM’

İşte bu inanç ve kararlılıkla dört parça Kürdistan’da ve yurtdışında yükselen varlık ve özgürlük direnişini Newroz ruhuyla selamlıyor, yeni Newroz yılında başarılar diliyoruz. En başta AKP-MHP faşizmine karşı Kuzey Kürdistan halkımızın geliştirdiği demokratik öz yönetim direnişini selamlıyor, kahraman şehitlerini saygıyla anıyor, başta Amed ve Wan olmak üzere Bakur halkımızı Newroz meydanlarını doldurmaya ve faşizmden hesap sormaya çağırıyoruz. Yine DAİŞ ve AKP faşizmine karşı Rojava Kürdistan halkımızın geliştirdiği büyük devrimci savaşı selamlıyor, şehitlerini saygıyla anıyor, Newrozu coşkuyla kutlamaya ve Newroz ruhuyla özgürlük devrimini büyütmeye ve derinleştirmeye çağırıyoruz.

Günümüzün en anlamlı direniş kalesi kuşkusuz Şengal oluyor. Tarihi Şengal direnişi, DAİŞ faşizmine geçit vermediği gibi, AKP faşizminin ve işbirlikçilerin oyunlarına da geçit vermiyor. Bu temelde kahraman Şengal direnişçilerini ve Êzidî Kürt halkımızı selamlıyor, Newrozlarını kutluyor, yeni Newroz yılında birliklerini ve örgütlülüklerini daha da geliştirip güçlendirmeye çağırıyoruz. Yine Başure Kürdistan halkımızın da Newroz’unu kutluyor, her türlü düşman oyununa karşı ulusal birliği güçlendirmeye ve Şengal’deki Êzidî Kürt halkımızı sahiplenip desteklemeye çağırıyoruz. Rojhilate Kürdistan halkımızın Newroz’unu kutluyor, birlik ve örgütlülüğünü güçlendirerek her türlü olası gelişmeye karşı hazırlıklı olacağına inanıyoruz. Yurtdışındaki halkımız, her zaman olduğu gibi, içinde bulunduğumuz bu kritik süreçte de rolünü oynamaya devam ediyor. Bu temelde Newrozlarını kutluyor, Newroz meydanlarını dolduracaklarına ve Newroz ruhuyla çalışarak dostlarımızı çoğaltacaklarına inanıyoruz.

Dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki tüm halkımızı ve dostlarımızı, hiçbir engel tanımadan Newroz Bayramımızı büyük özgürlük ve direniş ruhuyla kutlamaya, her yerde Newroz meydanlarını doldurmaya, yeni Newroz yılında daha çok örgütlenip birleşerek “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü” mücadelesini daha güçlü geliştirmeye çağırıyoruz.''