PKK Ekim ayı şehitlerini andı

PKK Şehit Çalışmaları Komitesi, Gülnaz Karataş (Beritan) şahsında Ekim ayı ve tüm devrim şehitlerini andı.

Komite tarafından yayınlanan yazılı açıklamada Ekim ayında Kürt Özgürlük Mücadelesi saflarında yaşamını yitiren şehitler anılarak “mücadele çizgilerine bağlı kalarak mutlaka başarma sözümüzü ve kararlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz” denildi.

PKK’nin Ekim ayı şehitleri anısında yayınladığı açıklama şöyle: “Önder Apo öncülüğünde Kürdistan Halkını yoktan var ederek, Kürdistan devrimini Ortadoğu devrimi aşamasına getiren Beritan (Gülnaz Karataş) yoldaş şahsında Ekim ayı ve tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına olan bağlılık ve başarma sözümüzü yineliyoruz.

Emperyalizmin, bölge gericiliğinin, işgalci sömürgeciliğin ve her türlü işbirlikçi, teslimiyetçi, ihanetçi güçlerin kültürel-fiziki soykırımlarına, saldırılarına, komplolarına karşı 40 yılı aşkındır kesintisiz ve nefes nefese gelişimini sürdüren Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin bu günlere gelmesinde PKK’nin bir Şehitler Partisi olarak oluşumu ve gelişimi belirleyicidir.

PKK’yi diğer partilerden ayıran ve Kürdistan devriminin en temel özgünlüğü olarak onu yenilmez kılan bu durum, hiç kuşkusuz Önder Apo’nun Önderlik gerçekliğinden dolayıdır. Bu nedenle Önderlik, PKK, Şehitler ve Kürdistan Halkı bütünlüğü ve diyalektiği, eşit ve özgürce yaşamanın bilinci, ruhu, iradesi, emeği, fedakârlığı ve kararlılığı olarak büyük tarihsel gelişmeleri açığa çıkarmıştır.

Beritan Yoldaş, yaşam ve mücadelesiyle Kürdistan Devriminin  bu tarihsel anlam ve açığa çıkardığı özgürlük değerlerinin öncü militanı olmuştur.

Özgür Kürt kadın anlayışını özgür Kürtlük ve toplumsallıkla buluşturan Beritan Yoldaş, her türlü devletçi, milliyetçi, işbirlikçi ve ihanetçi  egemen erkek yaklaşımlara  karşı eşit ve özgür yaşamı, Kürdistan Demokratik Ulusu ve Ortadoğu Demokratik Konfedaralizmi temelinde büyük bir bilinç, irade ve fedailikle savunarak ölümsüzleşmiştir.

Kürdistan Kadının tarihsel rolünü Önderlik çizgisinde günümüze taşıyarak Kürdistan Kadını ve Halkı başta olmak üzere Ortadoğu ezilen halklarının, toplumlarının, kültürlerinin  mücadele azmi, umudu ve kararlılığının açığa çıkmasında Beritan Arkadaşın yaşamı, mücadelesi ve şehadeti  büyük anlama ve öneme sahiptir. Beritan Arkadaşta büyük anlama ve eyleme kavuşan  PKK’nin özgür kadın ve yaşam çizgisi, günümüzde Kürdistan ve Ortadoğu halklarına dayatılan işgal, istila, soykırım, teslimiyet ve ihanete karşı da en etkili ve sonuç alıcı  mücadele çizgisidir.

Beritan arkadaş şahsında Ekim ayı ve tüm devrim Şehitlerimizi anma, anlama ve takip etme bu nedenle emperyalizme, sömürgeciliğe ve karşı devrimci güçlere karşı direnen  başta halkımız olmak üzere ezilen halkların, toplumların, kültürlerin büyük moral değeri ve kaynağıdır.

Halk ve Hareket olarak Beritan çizgisinde yaşayıp, mücadele ederek Kahraman Şehitlerimizin büyük emek ve fedailikle açığa çıkardıkları özgürlük değerlerini savunarak, Kürdistan Devrimini Ortadoğu devrimi tarzında başarıya ulaştırma konusunda her zamankinden daha fazla kararlı ve güçlüyüz.  

Bu temelde;

Ekim 1978 Elazığ’da Hüseyin Şahin

7 Ekim 1980 Dersim Mazgirt’te Delil Doğan

29 Ekim 1980 Mardin Bloka Direnişinde Kazım (Zeki Palabıyık)

9 Ekim 1984 Adıyaman’da Ali (Faik Alagöz)

9 Ekim 1984 Şenkaya’da Aydın (Kazım Demirtaş)

9 Ekim 1987 Gabar’da Salih  (Abdurrahman Motor)

7 Ekim 1989  Bingöl’de Veli (Vahdettin Kıtay)

7 Ekim 1992 Pazarcık’ta Rızgar (Ali Yüksel)

12 Ekim 1992 Gabar’da Şiyar (Kazım Kulu)

18 Ekim 1993’te Garısa’da Hamit Spérti (Cemil Aslan)

1994 Ekiminde Pülümür’de Azime (Hacer Adet) 

1994 Ekiminde  Herekol’da Azime (Mihriban Saran)

4 Ekim 1996 Çemé Rézan’da Dr. Sirwan (Kawa Ali Salih)

Ekim 1997 Güney Kürdistan’da Zeynep (Gurbetelli Ersöz), Sarya (Nursen İnce), Ekin (İnci Çelik),  Meryem (Meryem Hazar Çolak), Canda (Sanem Sertap Gölge)

13 Ekim 1998’de Güney Kürdistan’da Helin Çerkez (Nermin Akkuş)

23 Ekim 1988’de Beytüşebap’ta Ronahi (Andrea Wolf)

9 Ekim Uluslararası Komploya karşı Zındanlarda M.Halit Oral, Bülent Bayram, Selamet Menteş, Aynur Artan

30 Ekim 2007 Dersim Mazgirt’te Roza Derik (Evlin Başa)

7 Ekim 2011’de Besta’da Baz (Emrah Bayer)

15 Ekim 2012’de Beytüşebap’ta Mehmet Goyi (Mehmet Kaplan)

28 Ekim 2012 Beytüşebap’ta Jında Reda (Haziye Brukimilan), Kawa Cudi (Mustafa Muhammed)

Ekim 2014’te Kobani’de Arin Mirkan (Dılar Rencxemis), Emin (Hasan Beyna), Destina (Beyan Ahmet Xıdır Sofi Ahmet) ve Enternasyonalist Devrimci Paramaz Kızılbaş (Suphi Necat Ağırnaslı)

6 Ekim 2015 Van’da Şiyar Selmas (Behzat Mirzaxani)

16 Ekim 2015 Dersim’de Helin Faraşin (Gülistan Önen), Omedya Sefkan

Ekim 2017’de Kurtay Yunus, Gülnaz Türk, Hogır Baran ve Xalıt yoldaşlar olmak üzere Ekim ayı direniş şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, yaşam ve mücadele çizgilerine bağlı kalarak mutlaka başarma sözümüzü ve kararlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”