PKK'den 'Rojava Devrimi' mesajı

PKK Yürütme Komitesi, Rojava devriminin yedinci yıldönümünde kutlayarak, “Dört parça Kürdistan ve yurtdışında yaşayan tüm halkımız, Rojava Özgürlük Devrimi gibi bir devrimci çıkışı başardığı için onurlu ve gururludur” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, 19 Temmuz 2012’de Kobanê’de halkın yönetime el koyması ile başlayan Rojava devriminin 7’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Devrimi kutlayan PKK, sekizinci yılın da çok daha güçlü ve örgütlü devrimci adımların atıldığı ve başarıların kazanıldığı bir yıl olacağı inancını ifade etti.

PKK’nin mesajı şöyle:

“21’inci yüzyıl dünyasında bir özgürlük yıldızı olarak parlayan 19 Temmuz Özgürlük Devriminin yedinci yıldönümünü yaşıyoruz. Öncelikle tüm halklar ve insanlık olarak geleceğimizi aydınlatan böyle büyük bir devrimci çıkışı gerçekleştirdikleri için Kuzey ve Doğu Suriye halklarını, kadınları ve gençleri, YPG-YPJ ve QSD’de örgütlenen tüm özgürlük güçlerini, başta Rojava olmak üzere tüm Kürdistan halkını ve özgür insanlığı, anti DAİŞ koalisyonu ve emeği geçen herkesi kutluyor, faşist DAİŞ çeteleri karşısında kazandıkları tarihi zaferi selamlıyor, devrimci başarılarının devamını diliyoruz. Bu tarihi devrimci eylemin yaratıcıları olan kahraman şehitlerimizi, Şehit Şilan, Xebat, Arin, Gelhat, Rubar, Karker ve Avesta şahsında saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarının Demokratik Suriye ve Özgür Kürdistan’da sürekli yaşayacağına inanıyoruz.

Bilindiği gibi, 19 Temmuz Rojava Özgürlük Devrimi bir özgür insanlık devrimi, özgür kadın devrimi, tüm ezilenlerin kurtuluş devrimi, halkların kardeşlik devrimi, tüm antifaşist güçlerin demokratik devrimi idi. Yedi yıldır faşist DAİŞ ve El Kaide çetelerine karşı amansız bir savaş içinde kendini savundu ve geliştirdi. Böylece Demokratik Suriye’nin ve tüm Arap demokrasisinin önünü açtığı gibi, Kürdistan Özgürlük Devriminin kazanacağı zaferin de garantisi oldu. Baştan itibaren Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük çizgisinin iddialı ve parlak bir uygulanmasını oluşturdu. Bu karakterlerini sekizinci devrim yılında da koruyacağına ve her türlü işgalci-soykırımcı faşist saldırıya karşı topyekûn halk savunması temelinde demokratik ulus inşasını büyük bir iddia ve çaba ile geliştireceğine ve gerçekleştireceğine inanıyoruz.

Yine bilindiği gibi, DAİŞ denen güç, öyle gelip geçici bir güç değildir. Birinci Dünya Savaşı içerisinde Osmanlı Yönetimi olan İttihat ve terakki Cemiyeti’nde şekillenen savaşçı ve soykırımcı bir faşist ulus-devlet zihniyeti, ideolojisi ve siyasetinin günümüz dünyası ve Ortadoğu’sundaki tezahürüdür. Dolayısıyla Kobani Direnişi ve Rojava Devrimi göstermiştir ki, bir DAİŞ’in temsil ettiği söz konusu faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaset vardır, bir de herkesin özgürce örgütlenip yaşadığı antifaşist demokratik zihniyet ve siyaset vardır. Bu nedenle, Kuzey ve Doğu Suriye’de yenilen DAİŞ, yenilen faşist, sömürgeci ve soykırımcı zihniyet ve siyaset olmuştur. Bugün Rojava’yı tehdit eden de, aslında yenilmiş olan bu DAİŞ zihniyet ve siyasetidir. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ve özgürlük güçlerinin, DAİŞ gibi, aynı zihniyet ve siyasette olan bu güçlere ve özellikle AKP-MHP faşizmine karşı da muzaffer bir duruş göstereceğine inanıyoruz.

Dört parça Kürdistan ve yurtdışında yaşayan tüm halkımız, Rojava Özgürlük Devrimi gibi bir devrimci çıkışı başardığı için onurlu ve gururludur. Bunu Önderlik çizgisi, kahraman şehitlerin cesareti ve fedakârlığı, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm ezilenlerin ve halkların gücü ve desteği ile gerçekleştirdiğini hiçbir zaman unutmamaktadır. Bu temelde, sekizinci yılında da Rojava Özgürlük Devriminin kendini koruması ve geliştirmesi için tüm gücünü seferber edecektir. İnanıyoruz ki, sekizinci yıl çok daha güçlü ve örgütlü devrimci adımların atıldığı ve başarıların kazanıldığı bir yıl olacaktır.

Bu inançla 19 Temmuz Özgürlük Devriminin sekizinci yılını selamlıyor, Rojava Kürdistan halkımızı ve Kuzey-Doğu Suriye halklarını bir kez daha kutluyor, kahraman şehitlerini saygıyla anıyor, Efrin Kurtuluş Güçlerine üstün başarılar diliyor, bir özgürlük yıldızı olarak parlayan bu büyük devrimin, insanlığın tarihi özgürlük yürüyüşünün yolunu aydınlatmaya devam edeceğini belirtiyoruz."