PKK: Delal Amed yoldaşın anısı 40. yıl zafer andımızdır!

PKK Yürütme Komitesi, Besta’da şehit düşen gerilla komutanı Delal Amed ve 12 yoldaşını andı. PKK açıklamasında, ‘’Delal Amed yoldaşın anısı 40. yıl zafer andımızdır’’ vurgusu yapıldı.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Botan Saha Komutanlarından Delal Amed ve 12 gerillanın şehadetine ilişkin yazılı açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, ‘’PKK’nin 40. Yılını Delalleşme yılı, Delal Amed çizgisinde daha güçlü partileşme, gerillalaşma ve demokratik uluslaşma yılı, zafer çizgisinde mücadele etme ve mutlaka kazanma yılı olarak ilan ediyoruz’’ dedi.

Türk devletinin özel savaş propagandalarına dikkat çekilen PKK açıklamasında, ‘’Delal Amed ve 12 kahraman yoldaşımızı Botan’da vahşice katlettiği için AKP-MHP faşistleri, faşist-soykırımcı iktidar güçleri boşa sevinmesinler. Çünkü söz konusu sevinçleri çok yakında kursaklarında kalacaktır’’ denildi.

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘’Kürt halkının ve kadınının değerli evladı, Partimiz PKK’nin Merkez ve Yürütme Komiteleri üyesi, uzun süre HPG ve YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığında görev yürütmüş olan ve 2017 yılında da Botan Saha Komutanlığında görevli bulunan Delal Amed (Hülya Eroğlu) Yoldaş, içlerinde YJA-Star Komutanlarından Azê Malazgirt Yoldaşın da bulunduğu 12 devrimci militan yoldaşla birlikte Botan’ın Besta alanında Kasım ayı başında faşist Türk ordu birlikleri ile girilen yoğun bir çatışma içinde kahramanca savaşarak şehit düşmüş ve Haki Karer Yoldaşla başlayan şehitler zincirinin son halkası ve partimizin 40. Yıl Şehidi olmuş bulunmaktadır. Apocu çizgide özgür yaşamın ve kahramanca direnişin sembolü olan Delal Amed ve Besta Şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor, tüm partili militanlar, yurtsever halk ve devrimci güçler olarak acı ve üzüntümüzü özgürlük için daha büyük bir devrimci dirence ve kırkıncı yıl zaferine dönüştüreceğimizi belirtiyoruz. Bu temelde Önder Abdullah Öcalan’ın çizdiği yolda ve kahraman şehitlerimizin izinde kararlılıkla yürüyerek, kırkıncı PKK yılını şehitlerimizin amaçlarının başarıldığı, Önder Apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşturulduğu, Özgür Kürdistan ve Demokratik Türkiye’nin yaratıldığı bir yıl haline getireceğimizi ifade ediyoruz.

‘ZİLAN TANRIÇA ÇİZGİSİNDE KAHRAMANLIK DÜZEYİNE ULAŞMIŞTIR’

Delal Amed Yoldaş 1970’lerin ortasında Amed’de doğup büyüyen, Kürt ve kadın toplumsallığını kişiliğinde somutlaştıran ve 1992’de parti ve gerilla saflarına katılan bir kadın militan olarak, başta Dersim sahası olmak üzere Kürdistan’ın hemen her tarafında görev yürütmüş, her zaman en ağır ve zorlu görevlerin yürütücüsü olmuş, parti ve gerilla alanında her türlü görev ve sorumluluğu cesaretle üslenmiş, özgür kadın militanlığı ve komutanlığını her düzeyde cesaret ve fedakârlıkla sahiplenmiş, gülen yüzü, bitmeyen enerjisi, eksilmeyen coşku ve heyecanı, derin zekâsı ve yaratıcılığı, Önderlik gerçeğine ve özgür yaşama tutku düzeyindeki bağlılığı, yüksek temposu ve çalışma disiplini ile el attığı her görevi başarıyla yerine getirmiştir. Önderlik çizgisinde doğru ve güçlü partileşmemizdeki ve gerilla direnişinin her alanda kahramanlık çizgisinde gelişmesindeki payı büyüktür. Özellikle özgürlüğün ölçüsü, ilkesi ve kılıcı olan kadın gerillalaşmasında ve YJA-Star’ın örgütlendirilip bugünkü gücüne ulaştırılmasında emeği ve katkısı çok fazladır. Kadın Özgürlük Hareketinin yılmaz ve ilkeli bir öncü militanı olarak Zilan Tanrıça çizgisinde kahramanlık düzeyine ulaşmıştır.

Delal Amed Yoldaş her zaman Önderlik ve şehitler çizgisinde doğru yürüyen, gerillada en etkili ve zorlu görevler üslenen ve sürekli pratik içinde kesintisiz bir devrimci yürüyüşü gerçekleştiren örnek ve önder bir parti militanı olmuştur. Haki, Mazlum, Kemal, Hayri, Karasungur ve Agit Yoldaşların izinden yürüyerek yoldaşların yoldaşı olmayı başarmıştır. Zilan, Gulan, Erdal, Eriş, Andok, Zınar ve Doğa Yoldaşların izinden yürüyerek şehitler şehidi olmayı gerçekleştirmiştir. Yine Sara, Berivan, Beritan, Azime, Şilan, Viyan, Sorxwin, Nuda, Çiçek, Rojin, Gülnaz ve Berçem Yoldaşların izinden yürüyerek özgürlük tanrıçası mertebesine ulaşmayı bilmiştir. Özgür yaşamın yaratıcısı olan özgür kadının yaratıcı, örgütleyici ve çözümleyici gücünü çok somut olarak göstermiştir.

‘DELAL AMED YOLDAŞ BAYRAĞI YENİ DELALLERE EMANET ETMİŞTİR’

Partimizin yöneticisi, gerillamızın komutanı, halkımızın önderi ve Özgür Kadın Hareketimizin öncü militanı olarak Delal Amed Yoldaş, çeyrek asırlık devrimci yaşamında dolu dolu yaşamış, her türlü görevi yürütmüş, her yerde olmuş, bir özgürlük ve direniş kahramanı olarak hepimiz üzerinde emeği somutlaşmış, esas itibariyle devrimci görevlerinin gereğini yerine getirerek özgürlük bayrağını yeni Delallere emanet etmiş bir özgürlük sembolüdür. Özellikle 2017 yılının zorlu mücadelesi içerisinde Botan gerilla direnişini geliştirmede gösterdiği özveri ve cesaret her zaman örnek alınacak düzeydedir. Dolayısıyla Delal Yoldaş, bir özgür kadın militanı olarak görevlerini yerine getirmiştir. Şimdi sıra bizlerde, yeni Delallerde ve Agitlerdedir, parti militanlarında ve savaşçılarındadır, Kürt kadınlarında ve gençlerindedir. Biz inanıyoruz ki, başta Amed kadınları ve gençleri olmak üzere tüm Kürdistan gençliği ve kadınları Delalleşerek, yani başta gerilla olmak üzere özgürlük mücadelesinin her alanına katılıp örgütlenerek ve militanlaşıp savaşarak özgürlük ve demokrasi mücadelemizi zafere taşıyacak ve bu büyük özgürlük kahramanlarına vefa borcunu bu temelde ödeyecektir.

‘AKP-MHP FAŞİSTLERİ BOŞA SEVİNMESİN ÇOK YAKINDA SEVİNÇLERİ KURSAKLARINDA KALACAKTIR’

Delal Amed ve 12 kahraman yoldaşımızı Botan’da vahşice katlettiği için AKP-MHP faşistleri, faşist-soykırımcı iktidar güçleri boşa sevinmesinler. Çünkü söz konusu sevinçleri çok yakında kursaklarında kalacaktır. Başta Botan olmak üzere Kürdistan’ın her tarafında faşist-soykırımcı rejim yıkılacak ve Kürdistan özgürlüğüne kavuşacaktır. Rakka’da olduğu gibi, partimizin ve gerillamızın Botan’da da zafer müjdesini tüm insanlığa vereceği günler yakındır. Biz halklar ve ezilenler bir ölür bin doğarız. Bir Delal şehit düşer, ama bin Delal gerillaya katılarak özgürlük bayrağını yükseltir. Kürt gençleri ve kadınları daha fazla Delalleşerek özgürlük mücadelesini geliştirir ve kırkıncı PKK yılını Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu yılı yapar.

’40. YIL DELALLEŞME VE ZAFER YILI OLACAKTIR’

Bu temelde partimizin kırkıncı yıl şehitleri olan Delal Amed’i ve tüm Besta Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, amaçlarının mutlaka başarılacağı sözümüzü bir kez daha yineliyoruz. PKK’nin 40. Yılını Delalleşme yılı, Delal Amed çizgisinde daha güçlü partileşme, gerillalaşma ve demokratik uluslaşma yılı, zafer çizgisinde mücadele etme ve mutlaka kazanma yılı olarak ilan ediyoruz. Başta Amed kadınları ve gençleri olmak üzere tüm Kürdistan gençliğini ve kadınlarını, tüm halkımızı, dostlarımızı, yoldaşları ve devrimci-demokratik güçleri, Delal Amed gerçeğini doğru anlamaya, bu temelde özgürlük mücadelesi şehitlerine doğru sahip çıkmaya, kırkıncı PKK yılında özgürlük mücadelesini zafer çizgisinde yükselterek AKP-MHP faşizmini tarihin çöp sepetine atmaya çağırıyoruz!

Haki Karer’den başlayıp Delal Amed Yoldaşa kadar gelen kahraman şehitlerimizin anıları ölümsüzdür.

Delal Amed Yoldaşın ve Besta şehitlerimizin anıları kırkıncı yıl direniş ve zafer andımızdır.

Delalleşen Kürt gençliği ve kadını Apocu çizginin zafer güvencesidir.''