PKK: Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'nun anısını mücadelemizde yaşatacağız

PKK, şehit düşen MLKP'li Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'nu anarak, "İntikamlarını alacağız, devrim düşmanlarından hesap soracağız" dedi.

PKK Merkez Komite Üyesi Helin Ümit, şehit düşen MLKP'li Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu için açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komite Üyesi Zeki Gürbüz yoldaşın Rojava devrim alanında düşman saldırısı sonucu şehit düştüğünü üzüntüyle öğrendik. Zeki yoldaş ve birlikte şehit düştüğü Özgür Namoğlu için MLKP Merkez Komitesi üyelerinin ve tüm MLKP'li dostların acılarını, devrimci duygularımızla paylaştığımızı belirtiyoruz.

PKK olarak devrimcilerin intikamını alacağımızı, devrim düşmanlarından hesap sormaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.

 Zeki yoldaş Kurdistan dağlarına gelen ilk devrimci dostlarımızdandı. O geldiğinde henüz Türkiye devrimcileri ile Kurdistan devrimcileri tarihsel ittifaklarını gerçekleştirmemişti. Zeki yoldaşın Kurdistan dağlarına başlattığı yolculuk aynı zamanda Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ne giden yolun önünü de açtı. Zeki yoldaşı ilklerden değerlendirebiliriz. Halkların Birleşik Devrim Hareketi'ne giden yolun önünü açtığı gibi onun pratikleşmesinde de öncü oldu. Zeki yoldaş, hem Medya Savunma Alanları'ndaki pratiği hem de onun sonrasında Türkiye metropollerindeki devrimci pratiğe en aktif katılan öncülerdendi. Bu vesileyle 3 Ocak günü Hesekê'de şehit düşürülen Zeki Gürbüz yoldaş ve Özgür Namoğlu yoldaşı tüm devrimci duygularımızla anıyor, sevgi, saygı ve minnetimizi belirtiyoruz. Devrimci mücadelemizde anısını yaşatacağımızı belirtiyoruz."