PJAK'tan ulusal birlik için 10 öneri

PJAK, Rojhilat'taki mücadeleye ilişkin öneriler sundu. Bunların arasında, siyasi güçler arasındaki çelişkilerin sonlandırılması, ulusal ve demokratik meclis kurulması, ortak askeri gücün oluşturulması gibi başlıklar da var.

Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê/Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), ulusal birlik çerçevesinde Rojhilat'ta bulunan partileri kapsayan öneriler sundu.

10 ÖNERİ

PJAK'ın 10 önerisi şöyle:

1- Partiler ve siyasi güçler arasındaki çelişkilerin sonlandırılması için ortak bir komisyonun kurulması, komisyonda akademisyen ve aydınlara öncü rolün verilmesi.

2- Rojhilat Kürdistan’ındaki siyasi parti temsilcileri, bağımsız şahsiyetler ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile ulusal ve demokratik bir meclisin kurulması. Meclisin temel görevi Kürt siyasi parti ve çevrelerin çalışmalarını izleme olacaktır.

3- Öz savunma çerçevesinde ortak askeri bir gücün oluşturulması.

4- Demokratik Ulusal Meclisi’nin gözetiminde askeri bir meclisin oluşturulması.

5-Kürt temsilcilerinin dünya ile iletişimini sağlayacak ortak bir Diplomasi Meclisi’nin oluşturulması.

6- İran ve Kürdistan’da Kürt siyasetinin yayılması için ortak bir medya cephesinin oluşturulması.

7- Avrupa’da Kürdistan stratejisini araştıracak Ulusal Meclis gözetiminde dayanışma merkezinin örgütlendirilmesi.

8- Rojhılatê Kürdistan’ın toplumun paralelinde işçi eylemlerini örgütleyecek, öncülük edecek ortak konferans ve toplantıların yapılması.

9- Rojhılatê Kürdistan’ındaki kadınların toplumsal sorunların çözümünde siyasi partilerde öncülük rol üstlenerek örgütlenmesi.

10- İran’da siyasi tutukluların sorunlarını dile getirecek, eylemleri örgütlendirecek ve siyasi tutukluların özgürlüğü için mücadele edecek bir komisyonun oluşturulması.